Wat is het verschil tussen full board en half board?

Redactie - 27 januari 2020

Wat is het verschil tussen full board en half board?

Redactie - 27 januari 2020

In het Nederlands noemen we half board ook wel halfpension, en full board volpension. Een handig concept als je niet teveel wil piekeren tijdens je vakantie, over waar jullie gaan eten. Sommige resorts laten je bij half board/halfpension nog kiezen. In dat geval is ontbijt altijd inbegrepen, maar is de keuze voor de tweede inbegrepen maaltijd aan jou: lunch of diner.

Ontbijt in het hotel

Extra kosten

Het kan handig zijn om even uit te rekenen wat je hier extra voor betaalt. Het is namelijk niet altijd rendabel om deze maaltijden erbij te boeken, omdat een hotel er behoorlijk wat voor kan rekenen. Dan kan het handiger zijn om alleen voor je overnachting te betalen en in de middag je eigen lunch te regelen. Zeker tijdens een zonvakantie, wanneer je overdag toch vaak niet zo in the mood bent voor een uitgebreide lunch (of je moet naar Italië gaan natuurlijk). Zonde als je dan geld uitgeeft voor maaltijden, die je helemaal niet nuttigt.

Restaurants in Milaan

Restaurantjes in de buurt

Ook is het natuurlijk een mogelijkheid dat je het juist leuk vindt, om in de avond omliggende dorpjes en steden af te speuren op zoek naar fijne restaurants. Voor veel mensen is dat een belangrijk onderdeel van een vakantie, en dan schiet je niet zoveel op met elke avond ‘verplicht’ eten in je hotel.

Hotelbuffet - Halfpension, logies of all inclusive?

All inclusive

Maar er zijn ook vakantiegangers die juist dolgelukkig worden van all inclusive. Dat is nog net een stapje verder dan fullboard, want naast alledrie de maaltijden vallen ook drankjes en hapjes tussendoor hieronder. Ben je hier fan van, check dan wel even de voorwaarden van je hotel just in case. Want er zijn resorts die bijvoorbeeld alcoholische drankjes uitsluiten van all inclusive, een max inbouwen of een tijdstip bepalen, waarna je ook als all inclusive gast moet (bij)betalen voor je eten en drinken.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/poll/halfpension-logies-inclusive/”]

All inclusive fans kunnen hun hart ophalen bij onder andere deze resorts in EgypteGambia, en Kaapverdië.