Wat is een adults only vakantie?

Redactie - 7 december 2018

Wat is een adults only vakantie?

Redactie - 7 december 2018

Wat is een adults only vakantie? We leggen het concept graag aan je uit. De ingrediënten voor een adults only vakantie:

  • Toevluchtsoord weg van lawaai en haast.
  • Kinderen onder 16, 18 of 21 jaar zijn niet toegestaan.
  • Kleding kan optioneel zijn.

Bij een adults only vakantie draait het niet altijd om het vermijden van kinderen, maar meer om een toevluchtsoord weg van lawaai en haast. Wat betreft resorts, worden kinderen onder een bepaalde leeftijd niet toegestaan. Deze leeftijdsgrens kan 16, 18 of zelfs 21 jaar zijn, dus het is verstandig om voordat je boekt even te checken, mocht je van plan zijn om met een tiener of jongvolwassene vakantie te vieren.

Vakantie vieren bij een adults only resort

Adults only resorts worden voornamelijk bezocht door lovebirds die op huwelijksreis zijn en graag een ultiem romantische vakantie vieren, vriendinnen die het moederschap even thuis willen laten en zonder schuldgevoel in de watten willen worden gelegd of vakantiegangers die geen kids hebben en de voorkeur geven aan een vakantie zonder kinderen om zich heen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-populairste-adults-only-hotels-op-zoover/”]

Adults only resorts kunnen een verschillende sfeer hebben. Sommige resorts zijn meer levendig vol activiteiten en andere resorts zijn juist heel rustig en romantisch. Hoe dan ook: een adults only accommodatie staat meestal garant voor een luxe vakantie waar geen kinderen rondrennen bij het zwembad en bommetjes maken totdat je handdoek kletsnat is.

Helemaal voor jou

Oké, helemaal voor jezelf heb je een adults only hotel natuurlijk niet. Het is geen privé-eiland. Maar, geen van de resorts heeft kinderanimatie of een kidsgedeelte. Dat betekent dat het zwembad, de eetzaal, entertainmentruimte en het fitnesscentrum puur en alleen gericht zijn op volwassenen. Vergeet de gekke themarestaurants met kipnuggets of lawaaiige kinderactiviteiten die zich om je heen plaatsvinden terwijl jij van je cocktail probeert te genieten.

De voordelen van een adults only vakantie

Stel je voor … Je staart over de rand van het infinity-zwembad naar de ondergaande zon. Geen bommetjes, geen lawaai, alleen jij en je lief. Yoga bij zonsopgang? Yes please! Dat extra glas wijn tijdens een romantisch diner bij kaarslicht? Geen probleem! Voel je niet schuldig, je verdient het! Of je nu kinderen hebt of niet, iedereen heeft af en toe een adults only vakantie nodig.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/de-mooiste-adults-only-resorts-van-egypte/”]

Je kunt uitslapen, je mag zoveel vloeken als je wilt, je hoeft geen strandtas mee te slepen met speelgoed en luiers, je vakantie-outfit zit niet bij voorbaat al onder resten van ligakoeken en je kunt naakt door de kamer paraderen. Misschien zelfs zonder kleding je hotelkamer verlaten.

Let op! Bij sommige adults only hotels is ‘kleding optioneel’ maar dat staat er in de meeste gevallen heel duidelijk bij.

Adults only top drie

Trakteer jezelf en een speciaal iemand op een adults only vakantie en up je romantiek-game. Als je de wittebroodsweken al lannnnggg achter je hebt, kun je tijdens een adults only vakantie weer helemaal verliefd worden op elkaar zonder dat de kids de mood verpesten. We hebben de tien populairste adult only hotels van 2018 voor je op een rij gezet. De top drie bestaat toevallig allemaal uit hotels in Egypte:

Hotel Premier Le Reve & Spa. 

Hotel The Three Corners Ocean View

Hotel SUNRISE Holidays Resort

Heb jij wel eens vakantie gevierd in een adults only? Deel jouw tips in een reactie.