Wat is de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Redactie - 6 februari 2019

Wat is de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Redactie - 6 februari 2019

Wat is de leukste winkelstad in Zuid-Holland? Een lastige vraag, niet? Elke stad heeft zo haar eigen charme en identiteit. Een eigen winkelaanbod en eigen lekkernijen om het winkelen even af te wissellen met het tevreden stellen van de inwendige mens. Zodat je na een bezoek aan de locale horeca weer genoeg kracht hebt opgedaan om meer leuke dingen te spotten en te kopen.

Wat is de leukste winkelstad in Zuid-Holland Delft

Beeld: Matahari22 via Pixabay

Is Delft de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

In de historische binnenstad van Delft is het heerlijk winkelen. Ben je niet op zoek naar de grote bekende winkelketens als HEMA, Kruidvat en de Cool Cat, laat dan de winkelgebieden De Veste en Zuidpoort links liggen. Dwaal juist door de kleine(re) pittoreske straatjes waar je hippe boetiekjes en fijne speciaalzaken (met bijvoorbeeld het bekende Delfts blauw) treft.

Is Dordrecht de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Het winkelaanbod in Dordrecht varieert van grote winkelketens, leuke brocante winkels tot veel lokale speciaalzaken. Iedere donderdag is het koopavond, daarnaast zijn de winkels eveneens op zondag geopend (in het centrum). Hou je van rondsnuffelen op markten, kies dan de vrijdag voor je bezoek aan de stad, dan is het namelijk weekmarkt op de Sarisgang en  het Statenplein.

Wat is de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Beeld: djedj via Pixabay

Is Gouda de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Tijdens een dagje winkelen in Gouda tref je vanalles aan. Naast de bekende winkelketens snuffel je rond in authentieke boetiekjes en ontdek je leuke presentjes (voor jezelf) in de aanwezige unieke cadeauwinkeltjes. Wellicht ga je wel naar huis met een nieuw sierraad uit een van de ateliers.

De beste shops, daarvoor bestaat zelfs een speciale route. ‘De Goudse straatjes’ wandeling brengt je naar de Wilhelminastraat, maar langs fijne plekken in de Naaierstraat, aan de Tiendeweg of de Kleiwegstraat.In de Zeugstraat en de Stoofsteeg staan bol van de winkels die je niet snel in een andere stad treft.

Is Den Haag de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

De binnenstad van Den Haag leent zich uitstekend voor een dagje shoppen. Het historische centrum is vrijwel vrij van autoverkeer en de winkels zijn dagelijks geopend. De Bijenkorf wissel je af met even binnenkijken bij verschillende hippe modeboetieks en conceptstores in de omgeving van de koninklijke paleizen. Sla de Haagse Passage zeker niet over, het is het enige nog in Nederland bestaande voorbeeld 19e eeuwse overdekte winkelstraten.

Lees ook: Wat Is De Leukste Stad Om Te Shoppen In Europa?

Is Leiden de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Leiden is naast een stad van cultuur ook een stad om heerlijk te winkelen. De kledingzaken, antiek- en delicatessenwinkels onderscheiden zich door ambacht, aandacht en een uniek aanbod. Een absolute aanrader is het Pieterskwartier, voor velen nog onontdekt stukje Leiden. IN de smalle straatjes vol prachtige panden slaag je zeker.

Wat is de leukste winkelstad in Zuid-Holland? Rotterdam

Beeld: SlichoArt via Pixabay

Is Rotterdam de leukste winkelstad in Zuid-Holland?

Misschien is Rotterdam wel de leukste winkelstad in Zuid-Holland. Het winkelaanbod is er in ieder geval enorm. High end op de van Oldenbarneveltstraat, oer-Hollandse warenhuizen binnenstappen op de Lijnbaan en Beurstraverse (de welbekend ‘Koopgoot’) of speciaalzaken bezoeken op de Karel Doormanstraat. Mode- en designwinkeltjes gaan op de Nieuwe Binnenweg hand in hand met ambachtelijke bakkers, ouderwetse barbiers, smakelijke delicatessenzaken en fancy koffietentjes. Creatieve ondernemers hebben zich verzamelt in de zogeheten Hofbogen en sla uiteraard de Markthal niet over.

Tip: Maak er een shopweekend van in Rotterdam en blijf op een heel bijzonder plek in de stad slapen, op de ss Rotterdam. De overnachtingen op dit cruiseschip worden met een 8,5 beoordeeld. Simone geeft het schip een 9 en spreekt over een verrassende ervaring. ‘in deze kamer was aan werkelijk alles gedacht voor een prettig verblijf. Schoon, voldoende licht’.

Wat is volgens jou de leukste winkelstad in Zuid-Holland? Deel je tips in de reacties en inspireer andere shoppers!