Is een luchtvaartmaatschappij wel eens je koffer kwijtgeraakt? Wil je nu ook wel eens weten wat er met je reisbagage gebeurt zodra het voor jou uit het zicht verdwijnt? Een bagage-afhandelaar uit Amerika was zo vriendelijk om alle prangende vragen te beantwoorden.
Bagage kwijt - bagagelabel

Wat is de grootste oorzaak van vermiste bagage?

De grootste oorzaak van vermiste bagage is het feit dat vakantiegangers op het laatste moment nog inchecken voor de vlucht. Een andere veel voorkomende reden is dat bagage de aansluiting mist wanneer de passagier een overstap heeft.

Hoe vaak wordt er daadwerkelijk bagage gestolen?

Op deze vraag antwoordt de Amerikaanse bagage-afhandelaar dat hij in zijn hele carrière slechts een keer heeft meegemaakt dat een collega iets nam wat niet van hem was. ‘Een incident’ , zo noemt hij het.

bagage kwijt

Komt het voor dat een bagage-afhandelaar express de bagage naar de verkeerde eindbestemming stuurt?

Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Althans, niet dat het met opzet gebeurde. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het per ongeluk gebeurt, het blijft grotendeels natuurlijk mensenwerk en waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.

Wat is het minst leuk van bagage-afhandelaar zijn?

Het naarste is bagage in het vliegtuig laden wanneer de temperaturen hoog zijn. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat lijken sommige koffers nog zwaarder dan ze in werkelijkheid zijn. Zeker wanneer je in het ruim van het vliegtuig zit en levend tetris speelt om alle bagage goed opgestapeld in het toestel te krijgen.

Bagage kwijt - band

Wat is de leukste ervaring die je hebt meegemaakt als bagage-afhandelaar?

We hebben sowieso een heel leuk team en hebben onderling veel lol met elkaar. Elke keer ben ik – en mijn collega’s – trots als we alles weer op tijd in het toestel hebben gekregen. Ongeacht de weersomstandigheden of onverwachte gebeurtenissen. Dat geeft elke keer weer een goed gevoel. Daarnaast vind ik het erg fijn dat ik het grootste gedeelte van mijn werkdag buiten doorbreng. En vliegtuigen kijken natuurlijk! Ik hou van vliegtuigen.

Wat is het raarste dat iemand ooit mee wilde nemen op de vlucht?

Uhm, wat dacht je van polsstokhoogspringen-stok? Of een kano? Het raarste was denk ik wel een wandelstok met daarin een dolk. Die mocht de persoon in kwestie mooi achter laten bij het aan boord gaan.

Bagage kwijt - vervoer

Soms ziet het er uit alsof de bagage-afhandelaar alles er van een afstandje zo maar insmijt. Gaat er nooit eens iets stuk?

Ik moet eerlijk bekennen dat we er af en toe een spelletje van maken en de tassen en koffers naar elkaar overgooien, maar zeker niet met het idee om spullen van anderen daarbij te beschadigen. Je kunt je echter voorstellen dat we het niet altijd kunnen voorkomen dat tijdens de afhandeling een handvat afbreekt. Opvallend is daarbij, hoe duurder het merk, hoe sneller er iets af lijkt de breken.

Welke tips kun je de lezers meegeven om te voorkomen dat bagage kwijt raakt of kapot gaat?

Ten eerste, zorg voor een harde koffer mét wielen. Gebruik geen bagage zonder wielen, ik heb ervaren dat het minder sterk en dus kwetsbaarder is. Ten tweede maak je koffer niet te zwaar. Hoe meer gewicht, hoe groter de kans dat het handvat afbreekt.

Vliegvakantie bagage

Check je zelf nog bagage in als je op vakantie gaat of reis je enkel met handbagage?

Ja hoor, ik check zelf ook nog altijd mijn bagage in als ik op vakantie ga. De kans dat er iets kwijt raakt of kapot gaat zijn immers te verwaarlozen.

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar de Dolomieten in Italië? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Eva

Redacteur

12 februari - 2019

Reacties