Waarom je nú op vakantie naar Egypte moet gaan

Redactie - 17 februari 2020

Waarom je nú op vakantie naar Egypte moet gaan

Redactie - 17 februari 2020

De magische piramiden, het bruisende Cairo, de oude tempels en de eindeloze Nijl: Egypte is een klassieke reisbestemming die op de bucketlist van veel vakantiegangers staat. Wil jij Egypte ook ontdekken? Dan is het nu de tijd om een vakantie naar Egypte te boeken. En dit is waarom!

Waarom je nú op vakantie naar Egypte moet gaan: Luxor Egypte

1. Egypte barst van de culturele schatten

Er zijn genoeg mensen die in Egypte een mooi resort boeken en heerlijk een hele week aan het strand liggen. Niks mis mee! Maar mocht je de kans krijgen, dan is het een aanrader om ook de beroemde culturele bezienswaardigheden van Egypte te bekijken. De beste plek om dat te doen is Luxor, waar je talloze wereldberoemde tempels kunt bewonderen. De Vallei der Koningen bijvoorbeeld, met de tombes van oude farao’s. De tempel van Karnak mag je ook niet missen. De enorme beelden en het gedetailleerde beeldhouwwerk van dit complex zijn alleen al een bezoek waard.

Rustig genieten van Egypte

Het mooiste van alles? Egypte krabbelt net weer op na toeristisch gezien rustige jaren. Het reisadvies is positief aangepast en dat betekent dat er weer volop vakanties naar Egypte geboekt worden. Dit is dé tijd om al die culturele hoogtepunten in relatieve rust te bekijken, voordat de busladingen vol toeristen massaal terugkeren naar het land.

Waarom je nú op vakantie naar Egypte moet gaan: piramiden Egypte

2. In Egypte voel je je een ontdekkingsreiziger

Als er één land is dat zorgt voor een Indiana Jones-gevoel, dan is het Egypte wel. Je voelt het als je door de tempels in Luxor wandelt en datzelfde gevoel overvalt je als je de piramiden van Gizeh voor het eerst aanschouwt. Dit zijn misschien wel de bekendste bouwwerken ter wereld en ze behoren niet voor niets tot de zeven wereldwonderen. Je wilt ze één keer in je leven gezien hebben en vanuit de bruisende Egyptische hoofdstad Cairo kun je ze makkelijk bezoeken.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/de-bestemming-voor-zon-zee-en-strand-port-ghalib-in-egypte/”]

3. Je kunt je Egypte-vakantie zo avontuurlijk maken als je wilt

Ben je toe aan een relaxte strandvakantie of wil je juist lekker actief rondreizen? In Egypte kan het allebei. Je kunt je vakantie in Egypte bovendien zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Dwaal door de smalle straatjes van Caïro, trek de woestijn in op een kameel, scheur op je quad door het zand of maak een prachtige boottocht op de Nijl. Vanaf je traditionele felucca-boot zie je het leven aan de groene oevers van de rivier aan je voorbij trekken. Het kan allemaal, en allemaal in één vakantie. Ideaal!

Waarom je nú op vakantie naar Egypte moet gaan: snorkelen

4. Egypte is een zonzekere, betaalbare strandbestemming

In de zomer wordt het in Egypte erg heet, maar daarbuiten zijn de temperaturen altijd aangenaam. Dat maakt Egypte een perfecte bestemming voor een zonnige én heel betaalbare strandvakantie in de winter. Boek een mooi hotel in bijvoorbeeld Marsa Alam aan de Rode Zee, zoals Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort. Dat geven jullie maar liefst een 9. In Marsa Alam kun je fantastisch snorkelen of duiken, dus verken naast de witte stranden ook de onderwaterwereld. Ook een aanrader: kustplaatsje Hurghada, dat barst van de mooie resorts. Ga je naar Hotel Steigenberger Aqua Magic Splashworld, reken er dan wel op dat je de kinderen niet veel meer ziet. Die vermaken zich uitstekend op de vele waterglijbanen van dit resort!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/egypte-6-paradijselijk-mooie-stranden-om-van-te-dromen/”]

Heb jij nog tips voor een vakantie in Egypte? Laat het ons weten via de comments!