Waar moet je zijn voor… wintersport in november!

Redactie - 5 november 2015

Waar moet je zijn voor… wintersport in november!

Redactie - 5 november 2015

Kun je niet wachten om op wintersportvakantie te gaan? De meeste mensen gaan rond de kerst of in het voorjaar, maar: er zijn plekken waar je in november al op de piste kunt prijken. Wij vroegen de meteorologen van Weeronline.nl naar wintersportplaatsen waar in november de kans op een pak sneeuw het grootst is.

Meteoroloog Jaco van Wezel: “Als je in deze periode al op wintersportvakantie wilt, moet je wel in de hoge Alpen zijn voor sneeuw, en dan vooral in gebieden met gletsjers. De volgende skigebieden zijn al geopend én je hebt er een goede kans op witte pistes.”

Oostenrijk: Kaprun en Sölden

Kaprun, Oostenrijk

Kaprun, Oostenrijk

Als Oostenrijk je favoriet is, kun je al vanaf eind september in het Tiroler Sölden terecht voor een wintersportvakantie. De hoogste piste reikt hier tot maar liefst 3340 meter. Momenteel zijn nog niet alle pistes naar het dal open maar je kunt hier wel de bovenste toppen op de gletsjer trotseren. Daar ligt een fijne 80 centimeter sneeuw. De Kitzsteinhorn gletsjer ligt in Kaprun, het wintersportseizoen start hier al in de herfst en op dit moment ligt er dan ook al 60 centimeter paksneeuw.

Frankrijk: Tignes en Val d’Isere

Wintersport in Saas-Fee, Zwitserland

Saas-Fee, Zwitserland

Vanaf eind september kun je in Frankrijk skiën in de plaatsen Val d’Isère en Tignes (Espace Killy, Rhône-Alps). Door de hoogte van 3456 meter en de aanwezigheid van een gletsjer zijn de toppen vroeg in het seizoen al bepoederd met een wit laagje. In zowel Val d’Isère als in Tignes is dat laagje 60 centimeter. De meeste pistes zijn in november open, maar voor het funpark moet je nog even geduld hebben.

Zwitserland: Saas-Fee en St. Moritz

Zweef je het liefst in een Zwitserse lift, dan moet je in Saas-Fee zijn. In deze luxe en populaire wintersportplaats kun je al in de vroege herfst op wintersportvakantie. De geglazuurde toppen rijken tot een meter of 3600. Vandaar dat er nu al een relatief dik pak sneeuw ligt van 90 centimeter. Eind november gaan de pistes in Les Quatres Vallées en St. Moritz open.

Wintersport in Livigno, Italie

Livigno, Italie

Italië: Livigno

Voor een early wintersport kun je in Italië op z’n vroegst eind november de piste op. Rond de 25e gaan de eerste gebieden open. Zoals Madonna di Campiglio in Trento en Livigno, één van de meest sneeuwzekere gebieden in Italië. Hier kunnen liefhebbers naast skiën en snowboarden ook goed – en belastingvrij – shoppen.

Weerman Jaco over het actuele weer in de Alpen: “De komende week hangt er mist en laaghangende bewolking in het alpengebied. Maar: dit is alleen in het dal, zit je hoog op de berg dan ski je in de zon.

Check het wintersportweer op Weeronline.nl >>