Voor zoete kussen moet je op Sicilië zijn

Redactie - 10 december 2017

Voor zoete kussen moet je op Sicilië zijn

Redactie - 10 december 2017

Verrukkelijke pasta alom natuurlijk, maar Sicilië is ook een paradijs voor zoetekauwen. Dolci heten zoete lekkernijen in het Italiaans en je moet ze gewoon een keer proberen. Ja, óók als je eigenlijk geen suiker meer eet, want ze zijn zo lekker…

Dolci baci

Dolci Baci heten ze, zoete kussen, en ze bestaan al sinds de tijd dat Sicilië tot het Moorse rijk behoorde, zo rond 1000 na Christus. En omdat ze serieus niet te versmaden zijn, maken ze nog steeds deel uit van de culinaire tradities van het Italiaanse eiland, van Agrigento tot Taormina. Voor de Zoete Kussen wordt ruim gebruik gemaakt van zoete amandel en ze worden met van alles op smaak gebracht: fruit, honing, caramel, pistache, chocolade en vele andere rijke smaken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/hoogtepunten-van-sicilie/”]

Cannoli, de beste calorieënbommen

Traditioneel een lekkernij uit Palermo: buisjes van gebaksdeeg gevuld met gezoete ricotta of mascarpone. Heb je nog meer aanbeveling nodig om een keer cannoli te proberen? Nou, daar komt-ie: de vulling wordt ook nog vermengd met een combinatie van vanille, pistache, chocoladesnippers, marsalawijn of rozenwater of andere toevoegingen. Vroeger werden cannoli alleen gemaakt tijdens carnaval, tegenwoordig zijn ze altijd verkrijgbaar en heb je, als je dan toch op Sicilië bent, geen excuus nodig om ze te eten. Ze zijn er trouwens ook in miniversie, cannolicchio.

Cassata

Misschien wel één van de bekendste Italiaanse zoetigheden: van de cassata wordt al heel lang wereldwijd genoten. De geglazuurde taart van laagjes cake wordt in vele varianten gemaakt met zoete ricotta, suiker en gekonfijte vruchten. Uit Palermo schijnt de allerzoetste te komen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/advertorials/wil-zien-palermo/”]

Heb jij nog leuke tips voor Sicilië? Laat hieronder dan een review achter.