Voor natuur ga je naar West Canada

- 9 juni 2011

Voor natuur ga je naar West Canada

- 9 juni 2011

Canada is het op één na grootste land ter wereld. Het is een dunbevolkt land waardoor de natuur in haar volle glorie tot haar recht komt zonder tussenkomst van mensen. West Canada is een veelzijdig gebied en heeft veel te bieden aan haar bezoekers. Ongerepte, ruige natuur en moderne en gezellige steden.

West Canada

West Canada bestaat uit de provincies Alberta en British Columbia. In het westen van Alberta ligt een deel van de Rocky Mountains. In dit wereldberoemde berggebied vind je onder meer Banff National Park. Dit was het eerste nationale park van Canada, met gletsjers, rivieren en bergen.

Aan de westkust van Canada ligt het eiland Vancouver Island. Dit maakt deel uit van de Provincie British Colombia. Het is één van de absolute hoogtepunten bij een bezoek aan West Canada: je vindt er meren, bergen en bossen. Maar ook bruine beren, zalm en dolfijnen.

De provincies Alberta en British Colombia

In de provincie Alberta vind je de Glaziers Highway maar ook National Park Jasper. Dit laatste park staat vooral bekend om het wild, waaronder edelherten, elanden, bevers, wolven en rendieren. Verder vind je hier, evenals in Banff National Park, gletsjers, rivieren, valleien, bergmeren en watervallen.  

Het landschap in British Colombia is opvallend afwisselend: naast het dorre  zuiden vind je er ook wijngebieden en zandstranden, er is zelfs een regenwoud op Vancouver Island.  Bekende natuurparken in British Colombia zijn:  het Wells Gray Park, het Kootenay National Park en het Manning Park.

Vancouver Island

Vancouver Island mag je niet overslaan als je in de buurt bent. Het is een enorm eiland van 450 km lang en 100 km breed, een stuk groter dan Nederland dus. Los van de bijzondere natuur, dé trekpleister van het eiland, vind je hier ook de hoofdstad van de provincie:  Victoria, een niet zo oude maar gezellige stad met een op bijzondere wijze verlichte haven en het gezellige Chinatown.

Dit eiland wordt al 8000 jaar bewoond door Indianen en van alleen de reis er naar toe kun je al een attractie maken. Je kunt met de ferry naar het eiland en onderweg walvissen spotten of je boekt een plekje in een zweefvliegtuigje en vliegt van het vaste land naar het eiland.

Meer over West-Canada op http://canada.opreisgids.nl/