Vijf vliegvelden waar je niet wilt overstappen!

Redactie - 12 augustus 2019

Vijf vliegvelden waar je niet wilt overstappen!

Redactie - 12 augustus 2019

Vliegen met een overstap kan veel geld schelen. Zo kiezen passagiers die niet tijdsgebonden zijn voor de meest complexe constructies van twee tot zelfs drie overstappen om op hun eindbestemming te komen. Toch kiezen de veel vakantiegangers die ver vliegen voor één overstap. Hoewel dit op de meeste luchthavens prima geregeld is, is dit lang niet overal het geval. EUclaim zette enkele lastige luchthavens voor overstappen voor je op een rijtje.

1. Parijs Charles de Gaulle Airport

Overstappen in Parijs gaat niet altijd even soepel. Doordat Charles de Gaulle verschillende terminals heeft, kan overstappen veel tijd kosten. Moet je wisselen van terminal? Dan moet je waarschijnlijk een ander gebouw in. Schiphol is een van de weinige luchthavens in grote omvang die alle pieren onder één dak heeft zitten. Regel voor een overstap in Parijs dus genoeg overstaptijd als je moet overstappen op een vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij dan waar je mee naar Parijs vloog.

2. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (en alle andere Amerikaanse vliegvelden)

Wanneer je naar de Verenigde Staten reist en je moet in de VS overstappen op een andere vlucht, krijg je te maken met meer handelingen dan wanneer je binnen Europa overstapt. Zo moet je eerst door de douane en je eigen koffers ophalen, deze weer zelf inchecken én opnieuw naar de juist gate voordat je weer verder kunt reizen. Je kunt je voorstellen dat bij een beetje vertraging dit hele proces stress oplevert, laat staan op de drukste luchthaven van Amerika.

3. Wenen International Airport

De minimale overstaptijd tussen vluchten van Austrian Airlines op Wenen Airport is 25 minuten. Dit houdt in dat de luchtvaartmaatschappij minimaal 25 minuten overstaptijd moet gunnen voor aansluitende vluchten, dat is natuurlijk erg weinig. Een beetje vertraging en je mist je vlucht.

4. London Heathrow, City en Gatwick

Bij British Airways kun je vluchten boeken waarbij je in London moet wisselen van luchthaven(!). Zo kom je aan op bijvoorbeeld London City Airport en moet je twee uur later weer vertrekken vanaf London Heathrow. Niet te doen natuurlijk! London Heathrow Airport is al druk genoeg voor een overstap op dezelfde luchthaven, laat staan dat je de halve stad nog door moet. Het vervoer tussen de luchthavens is met een bus, en daarbij wordt geen rekening gehouden met files.


Beeld: Erik Mclean via Unsplash

5. Moskou Sheremetyevo Airport

Reis je met een overstap in Moskou en mis je door vertraging je aansluitende vlucht? Dan is de kans groot dat je letterlijk vastzit op de luchthaven. Voor Rusland heb je een visum nodig, zonder mag je het vliegveld niet verlaten. Nou is dat geen ramp als je een paar uurtjes moet wachten, maar een of twee dagen is al een stuk vervelender! Om Terminal (die film waar Tom Hanks vastzit op de luchthaven) taferelen te vermijden raden we dan ook niet aan om over te stappen in een land waar je een visum voor nodig hebt, tenzij je dat visum hebt natuurlijk!

Gemiste aansluiting? Recht op vergoeding!

Mis je door vertraging op je eerste vlucht je overstap? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon! Mocht je jouw aansluiting missen of een vertraging van meer dan drie uur oplopen, kun je bij EUclaim terecht voor gratis en vrijblijvend advies over jouw rechten.