Vervelen tijdens de vakantie? Niet met deze verrassende tips!

Redactie - 13 maart 2017

Vervelen tijdens de vakantie? Niet met deze verrassende tips!

Redactie - 13 maart 2017

Mammmmm ik verveel me zo … Zucht, leuk die o zo lange zomervakantie! Toch is een beetje verveling helemaal niet verkeerd. Je wordt er creatief van, kunt eens lekker dagdromen of uitrusten. Dit betekent natuurlijk niet dat de kinderen het beste wekenlang lusteloos op de bank kunnen hangen. Wat doe je als ze zich (of jou) te pletter vervelen?

Doe iets goeds voor een ander

Neem deze vrije tijd om iets goed te doen voor een ander. Bespreek met je kinderen wat ze zouden willen doen, wie ze zouden willen helpen. Plaats bijvoorbeeld een oproep op een site voor vluchtelingen om samen met een gezin naar een speeltuin, park of klimduin te gaan. Ga gezellig op de koffie bij een bejaarde of laat een hondje uit van het asiel. Niet alleen heel fijn voor de ander, het geeft jullie ook mínstens zo’n goed gevoel!

Kamperen in de tuin

De meeste kinderen zijn gek op kamperen. Het avontuur, slapen onder de sterrenhemel en gezellig met z’n allen bij elkaar. Wat wil je nog meer? Zit een kampeertrip naar een leuke camping in Nederland, Italië of Frankrijk er deze zomer niet in? Of krijgt je kroost er juist na een heerlijke vakantie geen genoeg van? Laat ze eens een nachtje in de tuin slapen. Tentje opzetten, slaapzakken erin, zaklampen erbij en het feest kan beginnen. Samen lekker marsmallows maken, een verhaal vertellen of de kinderen gewoon lekker hun gang laten gaan. Ze zullen zich geen seconde vervelen!

[article href = “https://www.zoover.nl/blog/algemeen/simpele-campings-aan-oever-gardameer/”]

Op avontuur met de fiets of de trein

Vakantie … eindelijk hoeven jullie helemaal niks. ’s Ochtends geen gehaast voor school, op zaterdag nu eens niet rennen en vliegen naar voetbal of zwemles. Jullie hebben alle tijd om iets heel anders te doen. Om met de fiets of de trein op avontuur te gaan bijvoorbeeld. Rugzak om en gaan! Lekker dwalen door een bos of pak de Thalys voor een dagje Parijs. Want: Paris is always a good idea.

Houd een modeshow

Ook leuk om te doen: ga budget shoppen met de kinderen. Sla gekke hoeden, sjaals, zonnebrillen, tule rokken en gekleurde pruiken in. Maak er meteen een leuke dag van, in een mooie stad als Utrecht of Maastricht. Zet ’s avonds thuis alles aan de kant, maak een catwalk van handdoeken door de woonkamer en laat de kinderen vrienden en vriendinnen uitnodigen. De show kan beginnen!

[article href =”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-winkelsteden/”]

Beeld: sound-of-music.com

Maak een bios

Hang lakens op, leg kussens op de grond of breng matrassen naar beneden. Maak zo thuis jullie eigen bioscoop. Lichten uit, gordijnen dicht, wat lekkers erbij en kom maar op met die familiefilm! De Lion King, Mees Kees of de zingende familie Von Trapp uit het Oostenrijkse Salzburg … Dat belooft een onvergetelijke avond te worden.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer creatieve dingen te verzinnen voor die lange zomervakantie. Maak alvast een ‘verveelpot’ waarin jullie briefjes met ideeën verzamelen. Het bedenken kan natuurlijk ook weer een fijne bezigheid zijn als je kind even écht geen idee heeft wat hij kan gaan doen …

Wat doe jij als je kinderen zich vervelen? We zijn heel benieuwd … Deel je tips in de reacties!