Buitenland in eigen land!

Redactie - 7 augustus 2015

Buitenland in eigen land!

Redactie - 7 augustus 2015

Ga jij niet de grens over deze zomer? Op eigen bodem kun je ook in buitenlandse sferen komen. Waan je in Frankrijk op een oer-Hollandse wijngaard, gooi een muntje in de Limburgse Trevifontein of spot exotische dieren op Nederlandse grond. En al dat leuks vind je in de gratis iPad app Hoe leuk is Nederland. Geen iPad? Geen probleem. Wij hebben een selectie voor je gemaakt.

Alle boarders verzamelen: Wind in je haren, zon op je gezicht, zout op je huid

Surfen
Wil je in Nederland de golven bedwingen, dan heb je geduld nodig en niet zo’n beetje ook. Maar als het eenmaal op gang komt (aangezwengeld door een storm ver buiten onze landsgrenzen) en je bevindt je in zuidelijke regionen, dan is Noordduine in Domburg de surfspot to go.

Lees meer over surfen in Domburg

De wereld van kopie: Op vakantie in eigen land

MonteVerde
Het ene moment ga je met een houten touwvlot over de Siberische Taiga, het volgende gooi je een muntje over je linkerschouder in de beroemde Trevifontein. In Mondo Verde in Landgraaf loop je langs de mooiste tuinen van de wereld. Klimrekken, speeltuinen, springkussens, rotspaden, botsauto’s, een megasuperswingschommel en een mini-achtbaan zorgen ervoor dat kinderen zich geen seconde vervelen.

Lees meer over Mondo Verde in Landgraaf

Haast je: robje: Vergeet je verrekijker niet

RobbentochtUitwaaiweekendjes op Ameland uit het spreekwoordelijke boekje gaan gepaard met een windkrachtje of zes en kuiten die pijn doen van het wandelen. Maar op een gegeven moment gaat dat (kinderen) toch vervelen. Pak dan de Robbenboot, die als eerste rondvaartschip naast de veerboot ligt en speciaal gemaakt is voor het wad. Omdat het schip langs de zuidwestkust van het eiland gaat en bij laagwater in geulen kan varen, krijg je 100% garantie dat je een robje spot tijdens de twee uur durende tocht.

Lees meer over de Robbenboot op Ameland

Beestenbende:Voor je het weet, hopt er een kangoeroe voorbij

Blanckendaell
Niet voor niets won het Van Blanckendaell Park in 2011 een Award voor mooiste kleine dierentuin van de Benelux. Het park bestaat uit twee delen: één grenzend aan het dorp en één achter een grote fabriekshal. Beide delen zijn verbonden door een bruggetje. Zodra je de ingang gepasseerd bent, kun je kennismaken met de springerige klauwaapjes (de pinché-aap en witoorpenseelaap).

Lees meer over het Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn

Best bewaard wijngeheim: Proeven, ruiken en rondkijken

Wijnhoeve
Tijdens de rondleiding op de wijnhoeve hoor je alles over het bottelingsproces, de druiventeelt en hét geheim van goede witte wijn. Natuurlijk verlaat je de wijnhoeve niet zonder zelf aan het glas te nippen. Eventueel gecombineerd met een luxe proeverij van lekkers uit de zee.

Lees meer over de wijnhoeve in Dreischor

Ipad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tips vind je terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

 

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer