Vakantieganger wil 26 graden op vakantie

Redactie - 18 juli 2014

Vakantieganger wil 26 graden op vakantie

Redactie - 18 juli 2014

Een graad of 26 vinden wij koude kikkers het prettigst op vakantie. Dit blijkt uit een enquête van weeronline.nl onder bijna 35.000 Nederlandse vakantiegangers. Deze temperatuur wordt in Zuid-Europa in de zomer ruimschoots overschreden. Waar moeten we dan heen voor een lekkere 26 graden? Naar Centraal Frankrijk, De Alpen en het Balatonmeer bijvoorbeeld!

temperatuur

Volgens de meteorologen van weeronline.nl zijn de vakantielanden rondom de Middellandse Zee vaak te heet in juli en augustus voor vakantiegangers die niet van tropische temperaturen houden. Ze zochten uit wat de alternatieve bestemmingen zijn voor een goede kans op de ideaaltemperatuur.

Centaal-Frankrijk, De Alpen en het Balatonmeer

Voor maxima rond 26 graden in juli en augustus zijn de beste gebieden Midden-Frankrijk, de zuidelijke Alpen en bijvoorbeeld het Balatonmeer in Hongarije. Deze gebieden zijn allen rijk aan vakantieparken en campings. Weeronline.nl mat de temperatuur in Lugano, in het uiterste zuiden van Zwitserland en deze plek is een goede maatstaf voor andere dalen in de zuidelijke delen van De Alpen. Het Gardameer ligt nog net iets zuidelijker en die regio is daarom weer net te warm.

Braiesmeer dolomitenBraiesmeer, De Alpen

Niet ver van Boedapest vinden we het Balatonmeer, de grootste toeristische trekpleister van Hongarije. Gemiddeld genomen zijn daar in de maanden juli en augustus de middagtemperaturen ideaal met 26 graden. Wel komt soms een stevige onweersbui voor, maar dat geldt zeker ook voor De Alpen.

balaton
Balatonmeer, Hongarije

Zuid-Europese steden perfect in najaar

Zuid-Europese steden zijn dan misschien wel te heet in de zomer, in het voor,- en najaar is het er goed vertoeven! Zo ligt de gemiddelde temperatuur in juni en september in Faro, Portugal maar net boven die geliefde 26 graden. Ook het in de zomer te hete Rome komt op die temperatuur uit in het aangename herfstzonnetje. In grote delen van Griekenland en in de badplaatsen van Turkije zijn deze twee maanden nog te warm en is (eind) mei eigenlijk de beste optie. Begin oktober kan op deze plekken ook nog aangenaam zijn qua temperatuur, maar dan is wel de buienkans groter.

rome
Trevifontein, Rome Italië

Top 5 bestemmingen juli en augustus voor 26 graden

Fransen en Polen houden van heter weer

Waar Nederlanders een temperatuur rond de 26 graden het prettigst vinden, zijn de Polen en Fransen op zoek naar flink hogere temperaturen. Voor de Pool is 28,1 graden ideaal, terwijl de Fransoos met 28,0 graden tevreden is.