Vakantiefoto’s versus de werkelijkheid

Redactie - 2 september 2018

Vakantiefoto’s versus de werkelijkheid

Redactie - 2 september 2018

Iedereen probeert het: dat heerlijke vakantiegevoel na thuiskomst zo lang mogelijk vasthouden. Weet je wat daarbij helpt? Een nieuwe vakantie plannen! Met de Beste Reisgenoot-campagne helpen we je daarbij. Nomineer voor 9 september 2018 jouw allerbeste vakantiemaatje voor de Zoover Award Beste Reisgenoot en maak samen kans op een droomvakantie naar de Canarische Eilanden t.w.v. €2.500!

En tot die tijd gebruik  je deze blog – over vakantiefoto’s versus de werkelijkheid – als medicijn tegen de after-vakantiedip. Want helaas, niet alles aan vakantie vieren is een feest!

Vakantiefoto's versus de werkelijkheid zonnen

1.      Het net iets té zonnig inzien

Wat zien ze er op Instagram toch glamoureus uit: influencers die in de perfecte houding, met de perfecte bikini een perfecte tan creëren (zie foto links). Maar in werkelijkheid is de kans groot dat jij er tijdens je vakantie minimaal een keer zó uitziet (zie foto rechts). Verbranden zit namelijk in een klein hoekje. Dus lig je alweer een kwartier te poseren voor die perfecte Instafoto? Dan geldt het devies: smeren, smeren, smeren!

Vakantiefoto's versus de werkelijkheid ruzie

2.      Meer quality time dan gewenst

Vakantie! Na een jaar lang hollen en rennen hebben jullie ein-de-lijk tijd voor elkaar. De kinderen keten gezellig in hun tentje terwijl jij en je partner diepe gesprekken voeren bij een knisperend kampvuurtje. Toch? Helaas, in werkelijkheid liggen vakantieruzies voortdurend op de loer. Want het is soms best even wennen om weer 24 uur per dag op elkaars lip te zitten. Niet gek dat het aantal scheidingen piekt na de zomervakantie. Tip: accepteer het gekibbel en maak het daarna goed met een ijsje!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/beroemde-eilanden-verwachting-versus-werkelijkheid/”]

Vakantiefoto's versus de werkelijkheid strand

3.      Het niet meer zo ongerepte strand

Een klassiekertje: het ooit zo ongerepte strand op een tropisch eiland dat ten onder gaat aan zijn eigen succes. Zoals het Thaise eiland Koh Phi Phi. Sinds Leonardo DiCaprio in de film The Beach de zwemtocht naar het geheimzinnige eiland waagde, wordt Koh Phi Phi overstroomd door vakantiegangers die een kiekje willen schieten. En ziet het er dus niet meer zo (zie foto links), maar zó uit (zie foto rechts). Dan maar op zoek naar het volgende onbedorven strand, toch?

Vakantiefoto's versus de werkelijkheid natuur

4.      Zzzzzoom, pats!

De vakantiefoto: de paden op, de lanen in! Heerlijk, wandelen door Frans natuurschoon of gewoon in de bossen van eigen land. Je komt weer helemaal opgeladen thuis! De werkelijkheid: zooom, pats! Zooom, pats! Spuiten met die anti-muggenspray! En is dat nou een tekenbeet op je onderbeen? Wandelen in de natuur is heerlijk, maar levert in werkelijkheid soms ook veel jeuk en andere ongemakken op. Trek jij graag de velden in? Toch maar een lange broek aan en die witte benen op de koop toe nemen dus!

Vakantiefoto's versus de werkelijkheid regen

5.      Is het nou wéér rotweer?

Al weken voor de vakantie zie je jezelf liggen. In je bikini op het strand met het zonnetje op je bol. Helaas. Als je een beetje pech hebt, ziet je vakantie eruit zoals de foto rechts. Regen die met bakken tegelijk uit de hemel komt en wegdrijvende tenten op de camping. Dan is het alleen maar lekker als die rotvakantie weer achter de rug is en je hoog en droog in je eigen bedje ligt!

Tip: op het Canarische eiland Lanzarote regent het bijna nooit. Gaat jouw volgende vakantie die kant op en zoek je een hotel? Jullie zijn fan van hotel Seaside Los Jameos Playa in Puerto del Carmen. Marjo en Jo komen in hun review superlatieven tekort! Ze vonden het er ‘super, fantastisch!’

Lukt het jou wél om na de vakantie het vakantiegevoel lang vast te houden? Deel je tips met ons in de comments hieronder!