Inspiratie nodig voor een leuke voorjaarsbestemming? Wij tippen een vakantie in Slovenië! Niet alleen is de bloeiende natuur er adembenemend in de lente, een vakantie in dit seizoen heeft nog meer voordelen. Wij geven je zes redenen om in het voorjaar vakantie te vieren in Slovenië.

Slovenie in bloei

Beeld: © Teya KP – stock.adobe.com

Slovenië staat in bloei

Is het voorjaar in Nederland jouw favoriete seizoen? Dan kun je in Slovenië helemaal je hart ophalen. De natuur staat er in de lente volop in bloei. Hoewel er hoog in de bergen nog sneeuw ligt, kleuren de valleien in de Julische Alpen groener dan groen. De sneeuw maakt plaats voor glooiende weides vol kleurrijke bloementapijten en vrolijk rondfladderende vlinders. In één woord: adembenemend.

Hiken in Slovenie

Beeld: © drtadej – stock.adobe.com

Ideale temperaturen voor outdooractiviteiten

De oogverblindende natuur in Slovenië leent zich natuurlijk uitstekend voor outdooractiviteiten. En laat het voorjaar nou net het perfecte seizoen zijn om lekker actief bezig te zijn in de buitenlucht. In de zomer kan de temperatuur namelijk flink oplopen, terwijl de temperatuur in het voorjaar een stuk aangenamer is om je sportief uit te leven. Zo kun je lekker hiken of mountainbiken in het zonnetje zonder je helemaal kapot te zweten.

Wil je weten of het de komende tijd mooi weer is in Slovenië? Check dan de voorspellingen op Weeronline.

Waterval Slovenië

Beeld: © Kasto – stock.adobe.com

De watervallen zijn op hun mooist

Slovenië, land van bergen en water, telt meer dan driehonderd watervallen. Wanneer deze natuurwonderen op hun mooist zijn? In het (late) voorjaar! Dan smelt namelijk de sneeuw in de bergen met als gevolg dat er meer water naar beneden komt denderen. In de zomer verdampt er door de hitte veel water en zijn de watervallen vaak een stuk minder indrukwekkend.

Brda

Beeld: © dejank1 – stock.adobe.com

Het kersenfestival in Brda

Nog een goede reden om Slovenië in het voorjaar te bezoeken: het Kersenfestival in Brda. Dit gastronomische festival vindt begin juni plaats, op het hoogtepunt van het kersenseizoen. Je kunt diverse kersenroutes fietsen of wandelen door het schilderachtige heuvellandschap van de chicste wijnregio van Slovenië. Daarnaast wordt er tijdens het festival een parade, een wijndag en een verkiezing van Kersenkoningin georganiseerd. Kortom, in Brda is het in het voorjaar één groot culinair feestje.

Bled Slovenië

Beeld: © zgphotography – stock.adobe.com

Een oase van rust

Terwijl hordes vakantiegangers al in de startblokken staan om straks hun zomervakantie in Slovenië door te brengen, is het in het voorjaar overal nog lekker rustig. Zelfs bij het populaire meer van Bled is het in de lente een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Heerlijk toch? Zo kun jij met gemak al die mooie landschappen fotograferen, zonder dat je plaatje wordt verpest door al die toeristen die in de weg lopen. Op zoek naar een fijn hotel in Bled? Lekker slapen doe je bij Hotel Jelovica. Reviewer Yvonne heeft er een geweldig verblijf gehad: ‘Al het personeel is zeer vriendelijk, correct en behulpzaam. Je loopt zo Bled in en het prachtige achterland.’

Accommodatie Slovenië

Beeld: © Matic Štojs Lomovšek – stock.adobe.com

De prijzen liggen lager

Omdat het in het voorjaar een stuk rustiger is, heb je ook veel meer keuze uit accommodaties. Vaak zijn deze (net als de vliegtickets en eventuele huurauto) in het laagseizoen ook nog eens goedkoper. Waar je in de zomer vaak de hoofdprijs betaalt voor een accommodatie, profiteer je in het voorjaar juist van lage prijzen. Misschien heeft Appartement Soca Penthouse nog wel een leuke aanbieding voor je in petto. Of  overnacht op een van deze populaire campings in Slovenië:

Camping Menina            Center Kekec
Garden Village Bled       Camping Vrhpolje
Camp Soca                       NaturPlac NaŠkali

Ben jij weleens in het voorjaar in Slovenië geweest? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Deel ze in een reactie of schrijf een review op Zoover.

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Anita

Redacteur

14 mei - 2019

Reacties