Dít is waarom een gezinsvakantie naar Bali populair is

Redactie - 8 februari 2017

Dít is waarom een gezinsvakantie naar Bali populair is

Redactie - 8 februari 2017

Staat een vakantie naar Bali al jaren op je bucketlist, maar is het er gewoon nooit van gekomen? “En nu de kinderen er zijn…” Bij deze zeggen we je: het kan! Sterker nog, Bali is juist een hele fijne vakantiebestemming voor het gezin. Kindvriendelijk, goedkoop, avontuurlijk – maar veilig – en Balinezen adoreren kinderen.

Waarom Bali met kinderen?

Op Bali zijn kinderen meer dan welkom, ze worden zelfs met open armen ontvangen. Volgens de Balinezen komen kinderen rechtstreeks van god en dat is een van de redenen om ze te adoreren. Het fijne daaraan is: de hotels en restaurants zijn kindvriendelijk en er zijn volop bezienswaardigheden en activiteiten te ondernemen die leuk zijn voor het hele gezin.

Vakantie Bali met kinderen

Kindvriendelijk Bali

Bali is prima te bezoeken met hele jonge kinderen. De accommodaties zijn schoon en comfortabel en voor kleine kinderen zijn vaak kinderbedjes beschikbaar. Net als kindermenu’s en oppasservice. Maar ook voor de oudere kinderen is Bali een geweldige bestemming. Tijdens onze Nederlandse zomervakantie is het op Bali lekker weer en met verhalen over raften door de jungle of apen bekijken in het wild kunnen ze thuiskomen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/in-beeld-jullie-mooiste-vakantiefotos-uit-dubrovnik/”]

Populaire plaatsen voor gezinnen met jonge kinderen zijn onder andere Nusa Dua en Sanur. Het strand van Sanur is uitermate geschikt voor kleine kinderen. Het zand is zacht en schoon en het breekpunt van de golven ligt ver buiten de kust, waardoor de zee kalm is. Nusa Dua ook een goede optie. Vergelijkbaar met Sanur, maar zelfs nog ietsje rustiger. Meer het binnenland in is fietsen door de rijstvelden van Ubud met iets grotere kinderen een absolute aanrader.

Vervoer op Bali

Vervoer op Bali

De meest comfortabele manier om Bali te verkennen is per auto mét chauffeur. Het klinkt misschien decadent, maar het is vele malen veiliger en vaak ook goedkoper dan zelf een auto huren. Margo reisde met haar gezin door Bali en deze optie beviel haar goed:

‘Sanur is een leuke plaats met veel restaurantjes en kleine winkeltjes, maar de rest van Bali is ook geweldig. In de grote winkelstraat van Sanur staan veel chauffeurs die aanbieden je rond te rijden op Bali. Wij hebben het hele eiland met chauffeur gezien en dat beviel heel goed. Onze chauffeur sprak ook nog behoorlijk goed Nederlands, wat het extra leuk maakte voor de kinderen.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-nederland-dagje-texel/”]

Groepsreis of georganiseerde vakantie naar Bali

Reis je liever met een gezelschap of een georganiseerde reis? Dat kan ook. Reisorganisaties als Fox en Koning Aap zijn gespecialiseerd in gezinsvakanties naar Bali. Zij bieden vakanties aan voor gezinnen met kinderen vanaf vier, zes of twaalf jaar.

Kindvriendelijk strand Bali

Kindvriendelijke Hotels

Bungalow Villa Tanjung Mas 

Dit Bungalowpark in het relatief rustige Sanur scoort een 9.2 op kindvriendelijkheid. Geroemd worden de mooie bungalows en het lekkere ontbijt, maar vooral Albert en Anneke, de Nederlandse eigenaren.

Hotel Sol Beach House Benoa

Andrea spreekt op Zoover vol lof over deze accommodatie in Nusa Dua: de kamers, het eten, de omgeving: alles is in één woord geweldig. ‘Mijn dochter van zeven was fan van het animatieteam ging naar huis met dikke tranen, dat zegt wat.’

The Ubud Village Resort

Ubud Village is een fijn en ruim opgezet resort gelegen tussen de rijstvelden. Het ligt net buiten het centrum, maar een gratis shuttlebus rijdt af en aan. Excursies en tours zijn te boeken vanaf het hotel. En: de kindvriendelijkheid scoort een 9.2!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/acties/review-is-wintersport-waard/”]

Wat zijn jouw bevindingen van verre vakanties met kinderen? Laat het ons weten in de reacties en of laat een review achter op Zoover.nl.