De 5 best gewaardeerde vakantiebestemmingen van Duitsland

Redactie - 13 mei 2013

De 5 best gewaardeerde vakantiebestemmingen van Duitsland

Redactie - 13 mei 2013

Wil je even lekker weg uit Nederland, maar niet te ver weg? Dan is Duitsland een ideaal vakantieland. Je kunt er genieten van de veelzijdige natuur, de culturele bezienswaardigheden, de rijke historie, levendige winkelstraten en een opwindend nachtleven. Wist je dat Duitsland meer dan 10.000 steden telt, die elk een eigen karakter hebben.Opvallend is dat de best beoordeelde bestemmingen vooral de kleine stadjes en dorpjes zijn, waar de vakantieganger vooral geniet van de gezelligheid, natuur en architectuur.

De 5 best gewaardeerde vakantiebestemmingen van Duitsland

Rothenburg ob der Tauber 9,4

De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Geschiedenis is hier echt te beleven, vooral als je door de pittoreske stadskern van Rothenburg rondloopt. In de winter is de kerstmarkt van Rothenburg  een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. “Er zijn veel leuke restaurantjes en terrassen. De stad is volledig ommuurd met vijf mooie stadspoorten. Je kunt volledig (overdekt) rondwandelen op de stadsmuren, dit is zeker de moeite waard.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Rothenburg ob der Tauber.

7614889406_72c57bfa0e_k

Ruhpolding 9,0

Het dorp Ruhpolding ligt op een hoogte van 655 meter en is omgeven door bergen. Ruhpolding is het grootste dorp van de regio Chiemgau en behoort tot de grootste skigebieden van Beieren. De  meeste drukte kom je  tegen in de hoofdstraat van het oude centrum. “De omgeving is prachtig, aan de voet van de Alpen en met veel diversiteit aan natuur. Zowel in de zomer als in de winter is er een groot aanbod van sportieve activiteiten. De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Met de auto wat rondtoeren en hier en daar een korte stop maken is mooi en leuk om te doen. Ruhpolding is tevens een goede uitvalsbasis voor daguitstapjes naar bijvoorbeeld Salzburg, Kufstein, München of Italië.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Ruhpolding.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/lente-uitjes-hele-gezin/”]

Winterberg-Siedlinghausen 8,9

Siedlinghausen is een echt kunstenaarsdorp met schilders, beeldhouwers en beeldende kustenaars. Het is omringd met een groen boslandschap dat tal aan recreatiemogelijkheden biedt. In het dorp is er een uitgebreid wandel- en mountainbiketraject aangelegd, waar je op eigen gelegenheid gebruik van kan maken. “Er zijn veel mogelijkheden in de omgeving om cultuur op te snuiven of om heerlijk te winkelen in de vele gezellige plaatsen. Zowel een uitstekende bestemming in de winter als in de zomer.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Winter-Siedlinghausen.

 

Freiburg.im.Breisgau.original.21866

Freiburg 8,7

Freiburg wordt de vrolijkste stad van Duitsland genoemd. Het is de meest zuidelijk gelegen grote stad van Duitsland. Freiburg kent een rijke cultuur en geschiedenis, vele cafés en kroegjes, een prachtige omgeving maar bovenal een ongedwongen en onbezorgde sfeer. Je kunt de stad het best leren kennen door te wandelen door de oude binnenstad. “Een leuke stad met een mooie binnenstad en centrum. De mooie gebouwen en ook de markt zijn zeker het bezoeken waard. Kortom een leuke stad om je een paar dagen prima te vermaken.” Aldus bezoekers op Zoover over Freiburg.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/duitsland-dit-mag-je-niet-missen-in-beieren/”]

Heidelberg 8,7

De stad trekt jaarlijks ruim drie miljoen dagtoeristen aan. Maar als je stad echt wilt zien moet je er toch iets langer blijven. Je ontdekt dat de mooiste plekken minder druk bezocht worden. Midden in de oude binnenstad ligt de Marktplatz met een van de vele mooie fonteinen van Heidelberg, tal van cafés en nog meer leuke winkeltjes. Het beroemde Heiliggeistkirche ligt hier ook niet ver vandaan. “Heidelberg is een hele mooie stad die nagenoeg onbeschadigd uit de oorlog is gekomen. Het is nu een studentenstad met een internationale en gemoedelijke sfeer. Het klimaat is aangenaam en de stad heeft een Bourgondische inslag. Heidelberg heeft een van de langste winkelstraten van Europa. Ook de omgeving is prachtig. Het Odenwald verbergt vele kleine en gezellige dorpjes.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Heidelberg.