Vaderdag: geef een activiteit cadeau! 3 stoere tips

Redactie - 18 juni 2015

Vaderdag: geef een activiteit cadeau! 3 stoere tips

Redactie - 18 juni 2015

Zondag is het Vaderdag! Eens iets anders geven dan een snoeischaar of sokken? Geef pa dit jaar een leuke activiteit om – eventueel samen – te ondernemen. Check de gratis iPad app Hoe leuk is Nederland voor een origineel Vaderdag cadeau. Wij zochten vast drie stoere tips voor je uit!

Een lesje kleiduivenschieten in de duinen

Vliegende schotelsStel je voor: terwijl je in opperste concentratie een schoteltje aan diggelen probeert te schieten, hoor je fazanten in de struiken en komt er af en toe een buizerd voorbij. En dat in Den Haag! Als groep kun je een hele middag op kleiduivenschiet-les gaan bij een gerenommeerd schutter. Iedereen krijgt vervolgens een jachtgeweer met daarin vijftien hagelpatronen om de vliegende schijfjes te raken. En, wel zo handig: een setje oordopjes.

Lees meer over kleiduivenschieten in Den Haag

De W van whisky: Proeven in de bibliotheek

De W van whiskey Als er een bibliotheek is die je zeker een keer bezocht moet hebben, dan is het die van Restaurant ZuS. Verwacht geen boeken, maar wel een collectie van de beste whisky’s, gerangschikt op alfabet. Het zijn er 350, dus gelukkig organiseert ZuS proeverijen zodat je niet al hoeft af te haken als je bij de L van “Luh-luh-lekker” bent aangekomen.

Lees meer over whisky proeven in Roosendaal

Klaar voor de val, let op: kan verslavend zijn

Klaar voor de valVeertig seconden. Zo lang duurt de vrije val uit een vliegtuig dat drie kilometer boven straatniveau hangt. En toch is het iets dat je niet snel zult vergeten. Je krijgt alles mee: de duizelingwekkende val, de snelheid (ongeveer 200 km/p uur), de opening van de parachute, het uitzicht op de Drentse landschap, het sturen naar een goede landingsplek, het moment dat je weer grond onder je voeten voelt.

Lees meer over parashutespringen in Hoogeveen

Ipad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tips vind je terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

 

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer