De mooiste uitzichten op Lesbos

Redactie - 7 juli 2017

De mooiste uitzichten op Lesbos

Redactie - 7 juli 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Een vakantie is een verzameling van zoektochten naar ‘het beste van..’. Op zoek naar het mooiste strand. De lekkerste lokale lekkernijen. De leukste bezienswaardigheden. Én de meest fantastische uitzichten. Droom weg bij deze geweldige beelden, gemaakt vanaf de mooiste uitzichtpunten op Lesbos.

Heb je de video bekeken? Dan zie je dat het Griekse eiland Lesbos echt een snoepje voor het oog is. Niet alleen de karakteristieke gezichten van de lokale inwoners zijn fotowaardig, ook de natuur is boven-je-bed-materiaal. Van uitzichten over baaien gevuld met kleurrijke vissersbootjes en bloemen in alle kleuren van de regenboog tot rotspartijen waarop authentieke dorpjes pronken en groene paradijzen vol beestjes.

Uitzichten Lesbos

Uitzichten Lesbos

Zo te zien geniet deze Griekse dame ook nog iedere dag van haar uitzicht.

Vanaf de rots van Petra

Het stadje Petra is een populaire vakantiebestemming in het noorden van het eiland. Dit plaatsje is een leuke stop, vooral als een gratis adembenemend uitzicht jouw Griekse diner compleet maakt. Tip van jouw medevakantiefans: het beste uitzicht heb je toch echt vanaf de kerk op de rots.

Uitzichten Lesbos Petra

Voor Lotusbloem en zijn vakantiegezelschap was het zelfs één van de hoogtepunten van hun vakantie eerder dit jaar. ‘Petra is een verrukkelijk stadje. Op en top Grieks. Ook de omgeving is van een ontroerende schoonheid. Het stadje is niet groot waardoor je niet geconfronteerd wordt met duizenden toeristen. Soms is een wandeling niet eenvoudig omdat het af en toe nogal klimmen geblazen is. Maar dat overleef je wel. Een hoogtepunt was voor ons de klimtocht naar de kerk op de heuvel van waaruit je een schitterend uitzicht hebt op Petra en de omgeving.’

Accommodatietip: Bungalow Birds Bay wordt door twintig vakantiegangers gemiddeld met een 9,4 beoordeeld.

Uitzichten Lesbos Petra

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/eilandhoppen-in-griekenland-10-gave-griekse-eilanden/”]

Uitzichten Lesbos - Molyvos

Vanuit Molyvos

Het plaatje van een stadje Molyvos is groot favoriet bij menig vakantieganger en de prachtige vergezichten dragen hier vast aan bij. Dat begrijp je maar al te best, als je het uitzicht over de noordwestkust van Lesbos ziet.

Uitzichten Lesbos - Molyvos

Ondanks dat steeds meer mensen het idyllische Molyvos weten te vinden, is het er heerlijk rustig, schrijft reviewer Hans Elzinga. ‘Hier is geen plaats voor massatoerisme, maar intimiteit, gezelligheid en rust zorgen voor een heel aangenaam verblijf. Het is een veilige en gemoedelijke streek.’ Wat Sandy Symo betreft is er geen andere plek op Lesbos waar je mooiere vergezichten hebt. ‘Heel mooie stad, je moet wel goed ter been zijn. Vriendelijke mensen en op loopafstand van Petra. Ideaale plek om van daar uit per huurauto het eiland te verkennen. Kwa uitzicht is het de mooiste stad van het eiland.’

Accommodatietip: Hotel Bella Vista blijkt groot favoriet in de regio.

Uitzichten Lesbos groen

Groene vergezichten

Het noorden en zuiden van Lesbos verschillen als dag en nacht van elkaar. Het noorden is rotsachtig met veel kliffen en onvruchtbare grond. Het zuiden is een groen feestje door een overvloed aan flora en fauna. Alleen op het zuidelijke deel van Lesbos staan al meer dan 11.000 olijfbomen die het eiland groen kleuren.

Uitzichten Lesbos groen Uitzichten Lesbos groen

Ben jij eerder naar Lesbos op vakantie geweest? Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete uitzicht is.