Typisch Antibes in 10 foto’s

Redactie - 25 april 2018

Typisch Antibes in 10 foto’s

Redactie - 25 april 2018

Ga je naar Zuid-Frankrijk, dan zie je overal de mooiste dingen. Je zou het allemaal wel willen fotograferen en mee naar huis willen nemen. Alexandra legde het inspirerende Antibes vast in tien heerlijke foto’s…

1. Zicht op het oude Antibes

Schitterend zoals het stadje aan de Côte d’Azur er begin april bij ligt tegen een achtergrond van nog besneeuwde bergtoppen. Deze foto is genomen op de boulevard ter hoogte van Hotel Royal Antibes en hoewel het best een eindje lopen lijkt naar de vesting is dat maar een minuut of tien.

2. Met een stokbrood onder je arm

Hoe Frans wil je het hebben? ’s Ochtends een paar baguettes halen bij de bakker, een tasje met wat croissantjes en pains au chocolat, en dan gearmd weer naar huis. Flaneren in alle vroegte, dat doe je langs de boulevard in Antibes.

3. Schoonheid in ieder steegje

In vrijwel ieder rustig steegje in Antibes, maar natuurlijk overal in Frankrijk, kom je ze tegen: de mooiste plaatjes. Meer dan een oude stoel en mijmerende kat zijn daar vaak niet voor nodig…

4. Twee keer per dag een taartje kan best

Oh, die Franse banketbakkers, die verleidelijke patissiers! Ze zijn overal en ze maken geen simpele gebakjes, nee, hun taartjes zijn ware kunstwerken. Hèt adres in Antibes is Patisserie Cottard, waar je bijna te veel oogstrelend lekkers vindt om uit te kiezen. Je kunt er trouwens ook heerlijk lunchen.

5. Bon appétit!

Misschien wel de beste Franse gewoonte is uit eten gaan, zo vaak en zo lekker als maar kan. En er de tijd voor nemen. Zoals hier bij La Cour des Thés in Antibes, waar je eitje op je bord gepocheerd wordt in een ingenieus apparaatje. Mooi staaltje slowfood…

6. Ah, dat blauw!

Van die gelukkige toevalstreffers die je het liefst in zou willen lijsten: tegen het azuurblauw van de Middellandse Zee wordt een toch al karakteristiek Frans plaatje nóg mooier.

7. Mooi van lelijkheid

Of je dit gevaarte uit de jaren tachtig nu prachtig of foeilelijk vindt, het is zeker indrukwekkend om te zien hoe alle andere, toch ook vaak peperdure (zeil) jachten in de haven van Antibes er bij in het niet vallen.

8. Vanaf zonsopgang

Er is natuurlijk altijd wel een boot(je) te zien hier aan de Mediterannée, bemand door kinderen die leren zeilen, zoals op deze foto, tot miljonairs die vanaf hun drijvende paleizen naar het ‘gewone volk’ op het vasteland kijken.

9. Cap d’Antibes

Weg van het mondaine en even turen over zee, met achter je de villawijk op Cap d’Antibes, met onder meer het beroemde Château de la Croë, waar prins Edward en zijn Amerikaanse geliefde Wallis Simpson zich terugtrokken na zijn troonsafstand eind jaren dertig. In de jaren vijftig was het eigendom van Aristoteles Onassis en sinds 2001 van de Russische miljardair Roman Abramovich.

10. Toujours l’amour!

Sinds mensenheugenis oefent deze plek een enorme aantrekkingskracht uit op verliefden en romantici. En als je hier op deze plek staat, kun je je daar alles bij voorstellen…

Meer inspiratie? Kijk op de blogs op zoover.nl