/Turkije

All inclusive vakantie Turkije

Header All-inclusive vakantie Turkije

Turkije is al jaren een geliefde vakantiebestemming onder Nederlandse vakantiegangers voor een all inclusive dankzij de aantrekkelijke prijzen en het mooie weer. Ontdek wat Turkije jou te bieden heeft!


All inclusive
Turkije
Verwijder filters

667 accommodaties

Over een all inclusive vakantie in Turkije

Wist je dat Turkije de populairste all inclusive bestemming van Europa is? En dat is niet voor niets! In de hotels hier geniet je van heerlijk eten en drinken en verkoeling in het zwembad. Ontdek of een all inclusive in Turkije iets voor jou is!

Turkije is een geweldige plek voor betaalbare luxe. Voor een leuk bedrag kan jij namelijk in alle luxe genieten van een ontspannen all inclusive vakantie. Wie wil dat nu niet? Dit is één van de meest relaxte manieren van vakantie vieren, bijna alles is namelijk bij je vakantie inbegrepen. Ideaal! In de ochtend schuif je gemakkelijk aan bij het ontbijt en na een paar uurtjes ontspannen aan het zwembad, is het tijd voor een lekkere lunch. Ondertussen heb je al een aantal keer een lekker verkoelend drankje bij de bar gehaald, want ook dat zit bij jouw vakantie inbegrepen! Zie jij jezelf al met een lekkere cocktail aan het zwembad liggen? 

In de avond geniet je van een ruime keuze aan gerechten in het buffetrestaurant of ga je voor een avondje romantisch uiteten in één van de à la carte restaurants. De all inclusive hotels in Turkije doen er echt alles aan om je vakantie zo speciaal mogelijk te maken. Zo bieden sommige all inclusive hotels in Turkije een grote variatie aan in gerechten. Van Japans tot Mexicaans, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Maar naast al het heerlijke eten dat bij jouw vakantie is inbegrepen, geniet je tijdens een all inclusive vakantie naar Turkije ook van een ruim aanbod aan activiteiten. Bij de meeste hotels kun je gebruik maken van de fitness en verschillende sportactiviteiten zoals een tennisbaan. Sommige resorts gaan net een stapje verder, zo zijn er all inclusive hotels met bowlingbanen of zelfs een waterpark! Eén ding is zeker, tijdens een all inclusive vakantie naar Turkije zal je je niet vervelen. 

Wat kan je doen tijdens een all inclusive vakantie in Turkije?

Naast lekker ontspannen in het zonnetje en genieten van onbeperkt eten en drinken, valt er nog meer te beleven tijdens een all inclusive vakantie naar Turkije. Turkije is namelijk een prachtig land vol met mooie natuurgebieden en historische hoogtepunten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de stad Side? Alhoewel deze plek vooral bekend staat als badplaats, is dit ook een geweldige plek voor cultuurliefhebbers. Side wordt soms ook wel gezien als een openluchtmuseum dankzij de verschillende overblijfselen zoals de Tempel van Apollo en het amfitheater. 

Een andere goede keuze is Bodrum. Deze bruisende badplaats is van alle markten thuis. Wil je elke avond stappen? Dan zit je hier helemaal goed, maar ook qua cultuur heeft deze badplaats veel te bieden. Breng een bezoek aan de gezellige bazaar of de Petrusburcht. Dat de Turkse badplaatsen vaak beschikken over een flinke dosis geschiedenis is duidelijk, want ook Marmaris en Alanya hebben een prachtig kasteel dat zeker een bezoekje waard is. Een all inclusive vakantie naar Turkije heeft iets voor iedereen. 

Klaar voor een onvergetelijke ervaring? Maak een bezoek aan de prachtige Blue Lagoon in Ölüdeniz. Het mooiste uitzicht heb je vanuit de lucht tijdens het paragliden. Durf jij het aan? 

Waar verblijf je tijdens een all inclusive vakantie in Turkije?

Wil je all inclusive naar Turkije met het gezin? In Hotel Sherwood Breezes Resort vind je een mooi waterpark. Volgens jullie is dit echt een paradijs voor de kids. Ook qua veiligheid zit het hier wel goed volgens Danique Smit: ‘De lifeguards bij de glijbanen nemen hun taak erg serieus en voorkomen hierdoor gevaarlijke situaties.’ Ondertussen kun je zelf lekker ontspannen, want de obers komen hier op skeelers een drankje serveren bij je ligbedje. Nog een all inclusive resort in Turkije waar waterratten zich thuis voelen is Eftalia Splash Resort. Eftalia Island is een apart aquapark waar je met een shuttlebus op elk moment van de dag naar toe kunt. Na het lezen van de reviews van Liberty Hotels Lykia blijkt dat reviewers erg enthousiast zijn over het eten. Heb je graag veel keuze? Dan moet je hier zijn volgens hen. Zo schrijft Ria dat je je dag goed begint met een glaasje verse jus d’orange en een vers gebakken omelet.

Verblijf jij juist het liefst in een all inclusive hotel pal aan het strand? In Hotel Limak Lara de Luxe Resort zit je goed. Extra fijn is dat je hier een zandstrand hebt, iets wat voor Turkije best bijzonder is. Jari heeft genoten: ‘Strandbar zeer goed en zeer aangenaam met de voetjes in het zand.’ Voor welke cocktail kies jij? Wist je dat Lara bekend staat om de geweldige themahotels? Ontdek het zelf tijdens een vakantie naar deze prachtige bestemming. 

All inclusive naar Turkije maar wel naar een gemoedelijk hotel? Reviewers die kozen voor Hotel Parkim Ayaz voelden zich meteen thuis. Dit komt vooral door het personeel. Marie-José licht dit toe: ‘Bediening meer dan geweldig, geen moeite was teveel en keurig in omgang’. Wil je een vers kopje koffie? Het personeel zet het voor je en brengt het ook nog bij je tafeltje.

Helemaal enthousiast om all inclusive vakantie te vieren? Bekijk hierboven het complete aanbod van all inclusives in Turkije.

Het weer in Turkije

Turkije is een groot land met verschillende klimaten. Zo kan je in de bergen van Turkije in de winter skiën, terwijl het aan de kust nog steeds aangenaam is. De kust van Turkije heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters, ideaal voor een heerlijke all in vakantie naar Turkije! Alhoewel het gedurende de winter net te koud is om lekker op het strand te liggen, lenen zowel het voorjaar als najaar zich uitstekend voor een vakantie naar Turkije. Hierdoor is Turkije ook een goede keuze voor de mei- of herfstvakantie. Voor een zonnige last minute in Turkije ben je bij Zoover aan het juiste adres.

De beste reistijd 

De beste reistijd voor een vakantie naar de kust van Turkije loopt van mei tot en met oktober. In deze maanden ben je verzekerd van zonnige stranddagen en lange avonden op het terras.

Het eten in Turkije

Enkele gerechten uit de Turkse keuken zijn ook flink bekend in Nederland. Zo is lahmacun ook in ons kikkerlandje erg populair, wij kennen dit gerecht als Turkse pizza. Of wat dacht je van het heerlijke zoete hapje, baklava? Mmmmm! De Turkse all inclusive hotels staan bekend om de uitstekende kwaliteit van eten en drinken. Naast Turkse specialiteiten zal je ook genieten van een ruime selectie aan internationale gerechten. Bovendien beschikken veel all inclusive hotels over verschillende à la carte restaurants. Het eten is in ieder geval al reden genoeg voor een vakantie naar Turkije. 

Praktische informatie

  • In Turkije kun je het water uit de kraan niet drinken. Gelukkig krijg je bij de meeste all inclusive hotels een fles water op je kamer. 
  • Tegenwoordig heb je voor Turkije geen visum nodig als je in het bezit bent van een Nederlands paspoort. Zorg er wel voor dat je paspoort bij aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is. 

Meer informatie over Turkije

Enthousiast geworden over een vakantie naar Turkije? Lees deze blogs voor nog meer inspiratie! 

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.