6x kids fun op Mallorca

Redactie - 21 januari 2017

6x kids fun op Mallorca

Redactie - 21 januari 2017

De mix van zon, zee en strand maakt Mallorca het ideale eiland voor een gezinsvakantie. Er is bovendien genoeg te doen. Wij zochten naar de 6 leukste uitjes voor kinderen op dit fijne eiland en vergaten daarbij ook de ouders niet. Pret gegarandeerd voor iedereen!

6. Het Palma Aquarium

In het Palma Aquarium ontdek je samen de wondere onderwaterwereld van de Middellandse Zee met zeepaardjes, zeesterren, inktvissen en andere bijzondere zeedieren. Het hoogtepunt van het aquarium is het haaienverblijf. En terwijl jij even geniet van een kop koffie op het terras, kunnen je kinderen uit hun dak in de uitgebreide speeltuin.

kinderen op Mallorca

Beeld: Facebook Palma Aquarium

5. Waterpret in Aqualand El Arenal

Zijn je kinderen echte waterratten, neem ze dan mee naar Aqualand El Arenal. Het is één van de grootste waterparken van Europa met veel spectaculaire attracties. De glijbaan Bonzai is bijvoorbeeld zo ontzettend steil dat je beneden aangekomen nog meters over het water vliegt! Ook in Magaluf ligt een waterpark, wat helemaal is geïnspireerd op het Wilde Westen.

4. Op autosafari in de Safari Zoo

Op safari in Mallorca: het kan in de Safari Zoo in Son Servera, op ongeveer vijf kilometer van Porto Christo. Er wonen zo’n zeshonderd dieren in het park, waaronder leeuwen, tijgers, giraffen, neushoorns en apen. Je kunt met je huurauto op safari gaan en zo tussen de dieren rijden. Heb je geen auto? Je kunt ook meerijden met een treintje.

kinderen op mallorca

3. Met de trein naar Sóller

De meeste kinderen zijn gek op alles wat met rails te maken heeft. Het nostalgische treintje naar Sóller zal daarom zeker goed in de smaak vallen. Dit treintje rijdt van Palma naar Sóller en rijdt zo door de sinaasappelboomgaarden. De reis duurt zo’n vijftig minuten en is gratis voor kinderen onder de drie jaar.

2. Zandkastelen bouwen

Mallora heeft prachtige stranden, deze zijn bijzonder geschikt voor kinderen. Vlakbij Palma ligt de rustige – lees: geen dronken jongeren – baai Platja Cala Comtesa. Er zijn douches, het water is prachtig helder en het strand is van zand. Verder is het strand van Sa Coma een aanrader met kinderen. Sa Coma is een klein dorpje en het strand loopt hier langzaam af in de zee. De baai van Alcudia is perfect voor kleine kinderen. Het water is helder en ondiep en in de branding kunnen je kinderen uren spelen met hun emmertje en schepje. Of ga op zoek naar visjes en krabbetjes!

kinderen op mallorca

Beeld: Kartingmagaluf.com

1. Snelle duivels op de kartbaan

Kinderen vanaf twee jaar mogen hun kunsten al laten zien op de kartbaan in Magaluf. Maar wees gerust: deze mini karts gaan ongeveer 10 kilometer per uur. Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er uiteraard snellere karts om in te rijden. Voor één heat leg je iets meer dan twee tientjes neer.

Ken je nog meer leuke bezienswaardigheden voor kinderen op Mallorca? Deel je ervaringen om andere vakantiegangers inspiratie te geven!