Europa’s zonnigste musea

Redactie - 26 april 2017

Europa’s zonnigste musea

Redactie - 26 april 2017

Een zonnige dag is niet bepaald het moment voor donkere expositieruimtes of gangen vol stoffige vitrines. Dat betekent niet dat een museumbezoek in de zomer een slecht idee is! Wij zetten de vijf leukste openluchtmusea in Europa voor je op een rij.

Openluchtmusea - Zwarte Woud

5. Schwarzwalder Openluchtmuseum, Gutach, Duitsland

In het Schwarzwalder Openluchtmuseum ontdek je dat het Zwarte Woud veel meer is dan een bosrijk wandelgebied. In de zorgvuldig nagebouwde boerderijen en de werkplaatsen zie je hoe het leven van de Schwarzwalders er vroeger uitzag. Bezoek het museum in de middag en je kunt gelijk aanhaken bij één van de gratis rondleidingen (Engelstalig om 13.00 uur, Duitstalig op 14.30 uur).

Een tip: breng ook een bezoekje aan de buren! Pal naast het park ligt namelijk de rodelbaan van Gutach. Zoover reviewer Harry geeft deze attractie maar liefst een 9. Volgens hem is het ‘superleuk voor jong en oud.‘ Zelf wist hij er ook duidelijk raad mee: ‘alleen of met z’n twee in een karretje en… gaan met die banaan!‘.

Openluchtmuseum-Bokrijk Foto- Istatwetta 2 sept 2011

Openluchtmuseum Bokrijk. Beeld: Istatwetta

4. Openluchtmuseum Het Domein Bokrijk, België

Goed nieuws: vanaf deze maand is Openluchtmuseum Bokrijk bij het Belgische Genk weer geopend! Pottenbakken, vogelkastjes timmeren, kaarsen maken; het park zet haar bezoekers graag zelf aan het werk. Zo krijg je niet alleen een bijzonder kijkje terug in de tijd, maar kun je gelijk je eigen unieke souvenir scoren.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=70470″]

 

Openluchtmusea - Gamle By aarhus- Joegro2010, 8 juli 14

Openluchtmuseum Gamle By Aarhus. Beeld: Joegro2010

3. De Oude Stad (Den Gamle By), Aarhus, Denemarken

Waar wij de Denen tegenwoordig kennen van hun strakke design en Lego-bouwwerken, bewijst Aarhus‘ Openluchtmuseum dat ze er er honderd jaar geleden nog heel anders bijzaten. Van indrukwekkende 17de eeuwse bouwwerken, knusse 19de eeuwse boerderijtjes tot een compleet hippie-interieur uit de jaren ’70: in Den Gamle By (letterlijk: ‘de oude stad’) maak je een reis door de tijd.

Zonnigste musea - nederlands openluchtmuseum Arnhem2. Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

In één woord fantastisch’, ‘Eén dag is bijna te kort om alles te bekijken’, ‘Heerlijk om te wandelen‘. Jullie reviews bewijzen: een zomers bezoekje aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een absolute aanrader. Vooral wanneer je de Nederlandse geschiedenis op een interactieve (en zonnige!) manier wilt ervaren. En ondertussen wilt genieten van de Veluwse natuur.

Smaakt dat ene dagje naar meer? Check één van de Veluwse vakantieparken en maar er een lekker lang weekend of een weekje in de zomervakantie van! Een paar goed gewaardeerde opties:

1. Openluchtmuseum Skansen, Stockholm

Openluchtmuseum, dierentuin, uitzichtpunt: Skansen is een begrip onder de Zweden. Het openluchtmuseum is stiekem een museumstuk op zich: toen het in 1891 haar deuren opende, was ’t het allereerste openluchtmuseum ter wereld. Het is een fijne plek om te dwalen langs eeuwenoude Zweedse boerderijen en te genieten van traditionele lekkernijen. Doe dit op het terras van de Taverne en je hebt gelijk een prachtig uitzicht over de skyline van Stockholm!

Heb jij één van bovenstaande openluchtmusea in Europa bezocht? Laat een review achter!