Je zult bij deze plaatjes wel denken: “Dit is niet echt, hier is mee geknoeid!” Niet dus! Sommige plekken op aarde zijn zo ontzettend mooi, dat het inderdaad lijkt alsof de plaatjes daarvan bewerkt zijn op een computer. Wij hebben daarom een top 10 gemaakt van allermooiste locaties waarbij het net líjkt of ze bewerkt zijn, maar ze het niet zijn!

 1.       Antelope Canyon – Arizona (Amerika)

Het bekendste rotslandschap in dit gebied is de: “Slot Canyon”. Het is een kloof met hoge verticale wanden die erg dicht tegen elkaar staan. De Antelope Canyon ligt binnen in een hoog, rood zandstenen plateau. Als je de ingang bekijkt, krijg je niet het idee dat er iets bijzonders te zien zal zijn. Totdat je naar binnen loopt. Dan waan je jezelf in een magische wereld tussen glooiende zandstenen wanden, die door de zon een prachtige kleur krijgen.  Let wel op dat de toegankelijkheid lastig is. En dat je alleen met een gids naar binnen mag.

Antelope Canyon – Arizona (Amerika)

2.       Salar de Uyuni – Bolivia

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste in het land? Salar de Uyuni in Bolivia is het mooiste! Op deze gigantische zoutvlakte ligt een klein laagje water. Doordat het water reflecteert door de zon, lijkt het net 1 grote spiegel waar je doorheen kunt loopt. Het wordt daarom ook de grootste spiegel ter wereld genoemd.

Salar de Uyuni – Bolivia

3.       Het Roze Meer – Senegal

Het Roze meer in Senegal heeft zijn naam te danken aan de hoge zoutconcentratie die ervoor zorgt dat het licht anders breekt op het water. Hierdoor wordt het water roze. Ook de grote hoeveelheid rode plankton helpt hieraan mee. Bewoners van Senegal halen handel uit het roze meer. Voordat zij het water in gaan smeren ze zichzelf in met een vetachtige substantie om zich te beschermen tegen de hardnekkige werking van het zout. Dan prikken ze met een puntige stok het zout van de bodem los. Ze hebben een mand tussen hun enkels waar ze het zout in doen. Daarna wordt het verkocht aan handelaren. Nederland gebruikt dit zout om de sneeuw te doen smelten op de weg!


Bron

4.       Liefdestunnel – Oekraïne

Love is in the tunnel! Deze prachtige tunnel was van origine gewoon een spoorweg. Na lange tijd nam de begroeiing het over. De enige die destijds de begroeiing nog snoeide was de trein die er doorheen reed, waardoor het een tunnel bleef. Een romantische tunnel, ideaal om de liefde te verklaren.

5.       Zhangye Danxia – China

Deze kleurrijke bergen zijn te vinden in het Zhangye Danxia Park in de regio Gansu, te China.
Het lijkt net alsof een reus met een kwast strepen over het landschap heeft getrokken. De strepen zijn ontstaan door de verschillende lagen met mineralen. Deze is ook niet bewerkt met de computer, maar ook zeker niet door een reus!

6.       Gele bloemvelden – China

De gele bloemvelden, ook wel Canola Flowers (koolzaad) genoemd. Deze prachtige velden staan het beste in bloei tussen februari en maart.  Het mooiste uitzicht heb je in het plaatsje Luoping (Yunnan, China). Hier zie je tussen de bergen door, de gele velden tot ver aan de horizon.

7.       Wisteria Bloemen tunnel – Japan

Japan staat bekend om de prachtige Japanse tuinen. Bloemen kunnen daarin niet ontbreken. Dat is ook wel terug te zien aan deze prachtige bloementunnel in de “Kawachi Fuji Gardens”. Deze tunnel van bloemen vind je in het plaatsje Kitakyushu (Japan). Het lijkt bewerkt maar het is puur natuur!

8.       Lisse – Nederland

Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in de top tien prachtige beelden. In Lisse vind je de bollenstreek met tal van kleuren en verschillende bloemen achter elkaar. De bloei begint ongeveer eind maart en loopt tot ongeveer september. Bezoek deze streek een keer, en bekijk het met eigen ogen.

9.       Grens Amerika – Mexico

Het is geen natuurfoto, maar bewerkt lijkt het wel! Het is de grens tussen Amerika en Mexico ter hoogte van San Diego (VS) en Tijuana (Mexico). Op deze foto lijkt het net alsof er twee foto`s aan elkaar zijn geplakt. Maar het bestaat echt! Links zie je de VS en rechts zie je Mexico.

10.       Brandend gat – Turkmenistan

Turkmenistan is een land in Azië. In het dorpje Derweze ligt de “Door to hell”. Een 20 meter diep gat, waar onderin gas brandt. Het gat is 60 meter breed en was ooit een met aardgas gevulde grot. In 1971 waren ze aan het boren toen de grot instortte. Men besloot dat het het veiligst was om het gas aan te steken met de gedachte dat het snel opgebrand zou zijn. Het brandt nu nog steeds en is `s nachts van kilometers afstand nog te zien. Omdat het een zwavelgeur verspreidt, noemt men het de poort naar de hel.

Bron

Ben jij wel eens ergens geweest, of heb jij een plaatje waarvan het lijkt of deze bewerkt is op de computer. Maar waarvan je zeker weet dat het echt is. Laat het ons weten en plaats je foto!!

 

[fotowedstrijd naam=”top-10-fototool” overzicht=”1″]

[fotowedstrijd naam=”top-10-fototool”]

 

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Redacteur

30 juli - 2013

Reacties