Parijs is altijd een goed idee! En met de feestdagen in aantocht heb je een perfect excuus om die kant weer eens op te gaan, want waar kun je beter speelgoedcadeaus kopen dan in de stad van de wereldberoemde grands magasins en exclusieve boetiekjes? Van de volledige inboedel van een poppenhuis tot de hipste puzzels en houten speelgoedtreintjes: in Parijs vind je het allemaal.

parijs-speelgoedwinkel-cadeau10. Boetiek Le ciel est à tout le monde

Dit boetiekje verdient alleen al om de poëtische naam een bezoekje. ‘De hemel is van iedereen’ verkoopt allerlei originele spelletjes, puzzels en speelgoedknuffels. Achter de nostalgische voorgevel van deze speelgoedwinkel vind je onder andere vrolijk kinderservies, een gezellige boekenhoek en een muur vol poppenkastpoppen. Vooral als je op zoek bent naar cadeautjes voor peuters en kleuters slaag je hier ongetwijfeld.

Waar: Negende Arrondissement, 7 avenue Trudaine

parijs-speelgoedwinkel-speelgoed9. Boetiek La Galerie Balouga

Designliefhebbers opgelet! In La Galerie Balouga vind je eindeloos veel accessoires en slim ontworpen speelgoed voor elke kinderkamer. Kleurrijke blokkendozen, vintage schoolbankjes, gigantische muurstickers, droomachtige lampen, muziekinstrumentje, puzzels: de keuze is enorm. Alle items voldoen aan één regel: ze zijn modern en strak ontworpen. Als je trouwens toch in de designstemming bent, kun je gelijk even binnenlopen bij Merci op de Boulevard Beaumarchais. Dit ligt vijf minuutjes verderop en is één van de populairste mode,- en meubelwarenhuizen van Parijs.

Waar: Derde Arrondissement, 25 rue des Filles du Calvaire

parijs-speelgoedwinkels-passage8. Boetiek Pain d’épice, Passage Jouffroy

Bij Pain d’épice (‘peperkoek’) stap je in de wereld van de poppenhuizen. Dit is dé plek om enorme herenhuizen of knusse Engelse landhuizen te shoppen. Inclusief het poppeninterieur, uiteraard. Van complete keukenuitrustingen, boodschappentassen vol fruit, mini-stofzuigers en magnetrons tot uitbundige kerstversiering: alles wat je maar kunt bedenken is hier in miniatuuruitvoering te verkrijgen. De locatie, Passage Jouffroy, is een stijlvolle doorgang met houten ornamenten. Toen het in 1845 werd gebouwd, was deze passage van metaal en glas een waar architectonisch wonder.

Waar: Negende Arrondissement – 29-33 Passage Jouffroy

parijs-speelgoedwinkels-miniatuurtreinen7. Speciaalzaak Au Pullman

Van poppenhuizen kun je direct door naar het walhalla van de modeltreinen. Bij Au Pullman zijn elektrische treinen een serieuze zaak. Behalve een bizar grote collectie treinen en wagons, kun je er complete dorpjes, stations en berglandschappen voor langs het spoor shoppen. Frankrijks oudste miniatuur treinwinkel is daarmee een perfecte plek om cadeautjes te vinden voor alle (grote) kinderen die wel houden van treinen besturen en droomwerelden bouwen.

Waar: Negende Arrondissement – 70 rue d’Amsterdam

parijs-speelgoedwinkel-etalage6. Boetiek Petit Pan

Het winkeltje Petit Pan is wat er ontstaat als een Chinese ontwerper van kite-vliegers en een Belgische kunstenares hun krachten bundelen. Je vindt er dromerige lantaarns, kleurrijke knuffels en bijzondere muurversieringen gecombineerd met stijlvolle kleding en speelgoed. Pan Gang en Myriam De Loor openden hun deuren in 2003 en hebben inmiddels hun naam als ontwerpduo meer dan gevestigd. Als je toch in de buurt bent en wel wat warmte kunt gebruiken: het winkeltje ligt om de hoek van de muur van de liefde (‘le mur des je t’aime’), veertig vierkante meter aan liefdesverklaringen in tweehonderdvijftig(!) talen.

Waar: Vierde Arrondissement, 36 rue des Abbesses

parijs-speelgoedwinkel-knuffels5. Kinderwinkel Bonton

Bonton is de perfecte locatie als je op zoek bent naar een hip en origineel cadeautje voor kinderen tot tien jaar. De winkelketen is een begrip in Parijs en ver daarbuiten. Het assortiment van kleding en speelgoed is simpel, stijlvol en betaalbaar. Je kunt er lekker warme winteroutfits shoppen of knusse knuffels en stijlvolle accessoires. Alles is ontworpen door Bonton zelf en wordt inmiddels wereldwijd verkocht. In Parijs zijn er drie filialen, waarvan één nabij het Hôtel National des Invalides in het centrum van de stad.

Waar: Zevende Arrondissement, 82 Rue de Grenelle

parijs-speelgoedwinkel-houten-speelgoed4. Speelgoedwinkel Le Bonhomme de Bois

Gitaren, make-uptafels, muziekdoosjes, keukentjes, scooters, blokken: alles, maar dan ook alles in speelgoedwinkel Le Bonhomme de Bois is van hout. De winkelketen heeft meer dan dertig locaties verspreid over heel Frankrijk, waaronder vier in Parijs, en staat bekend om haar hoogstaande kwaliteit. De locatie op de rue de Maubeuge ligt nabij andere winkels uit onze top tien, zoals de Pain d’épice (zie 8) en Le ciel est à tout le monde (zie 10).

Waar: Negende Arrondissement, 13 rue de Maubeuge

parijs-speelgoedwinkel-shop3. Conceptstore Maison DoDuDinDon

Met een locatie in het tiende arrondissement ligt Maison DoDuDinDon een beetje uit de richting van andere winkeltjes en bezienswaardigheden in Parijs. Toch is het de omweg zeker waard. De eigenaresse is de blogger Anouchka die zich tijdens haar zwangerschapsverlof een beetje verveelde en begon met het ontwerpen van kinderkleding en accessoires. Dit liep nogal uit de hand en voordat ze het wist was ze de eigenaar van een van de hipste en gezelligste kinderwinkels van Parijs. Behalve kleding heeft de winkel veel spelletjes en houten speelgoed.

Waar: Tiende Arrondissement, 3 rue Alexandre Parodi

parijs-speelgoedwinkels-etalage2. Speelgoedwinkel Il Etait une Fois

Il Etait une Fois is een speelgoedwinkel zoals elke speelgoedwinkel zou moeten zijn. Kleurrijk, een tikkeltje chaotisch en tot de nok toe gevuld met speelgoed. Als je in deze driehonderd vierkante meter aan spullen niet vindt wat je zoekt, dan weten wij het ook niet meer! Een tip: de traditionele houten croquetspelletjes en zijn hier populair en, met het park van de Jardin du Luxembourg om de hoek, kun je ze gelijk uittesten.

Waar: Zesde Arrondissement, 1 rue Cassette

parijs-speelgoedwinkels-lafayette-kerst1. Speelgoedwinkel Village Jouéclub

Village Jouéclub heet met recht een ‘speelgoeddorp’. De enorme speelgoedwinkel is het allergrootste kinderwarenhuis van Parijs. Je vindt hier schappen vol playmobil, lego, ravensburger, brio en nog veel meer. Er is zelfs een kinderkapper. De winkel ligt aan de Boulevard des Italiens, vijf minuten van Galeries Lafayette, het beroemdste en meest luxueuze warenhuis van Parijs. Hoewel Galeries Lafayette niet direct het allergrootste speelgoedassortiment heeft (behalve als je peperdure Dior of Kenzo jurkjes als speelgoed beschouwd), kun je de indrukwekkende Art Nouveau koepel van Lafayette moeilijk overslaan. Het dakterras, vanaf waar je een mooi uitzicht over de stad hebt, is de ideale plek om even uit te rusten van je Franse shopavontuur.

Wat zijn jouw favoriete speelgoedwinkels in Parijs? Laat het ons weten in de comments!

Maak nu bij Zoover 2x kans op een vakantie in Frankrijk bij RCN Vakantieparken!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

16 november - 2016

Lees ook

Reacties