Top 10 populairste vakantielanden 2015: Nederland geliefd

Redactie - 20 juli 2015

Top 10 populairste vakantielanden 2015: Nederland geliefd

Redactie - 20 juli 2015

Nederlanders kiezen dit jaar vaker voor een vakantie in eigen land. De Nederlandse pagina’s op Zoover werden met een stijging van 10 procent een stuk vaker bezocht dan vorig jaar. Dat blijkt uit de ZIM (Zoover Interesse Monitor). Ons eigen kikkerlandje eindigt daarmee op nummer 2 in de top tien van populairste vakantielanden. Frankrijk blijft de lijst aanvoeren en is ook in 2015 ons favoriete vakantieparadijs. Het altijd zonnige Spanje staat op nummer drie. Turkije is de gebeten hond en moet zijn plekje afstaan aan het in crisis verkerende Griekenland

1. Frankrijk

frankrijk vakantielandFrankrijk is onverminderd populair en staat net als vorige jaren op nummer 1.  We houden gewoon heel veel van dit heerlijke land!  Niet gek als je bedenkt welke kanten je er allemaal mee op kunt: van de ruige noord-oostkust tot het zachtblauwe water bij Nice. De leukste plekjes zijn er te vinden!

2. Nederland

pic2
Met een stijging van 10 procent werd er dit jaar een stuk vaker op de Nederland pagina’s van Zoover gekeken. De zomer laat zich alweer een tijdje van haar zonnige kant zien, en met die zon is ons eigen Holland natuurlijk een uitstekend vakantieland. Van de Zeeuwse stranden tot de Friese meren en Amsterdam: er is genoeg te beleven!

3. Spanje

spanjeOok Spanje doet het goed bij vakantiegangers. Met een kleine stijging van 5 procent, werden de Spanje-pagina’s op Zoover iets beter bekeken dan vorig jaar. Een fijn land waar de zon altijd lijkt te schijnen en waar de tapa’s en glazen sangria je bijna toe lijken te schreeuwen met hun wens gegeten en gedronken te worden. De costa’s zijn enorm in trek bij ons Hollanders maar daarnaast laten we de eilanden ook niet links liggen: de Canarische EilandenIbiza en Mallorca worden goed bezocht!  

4. Italië

italie
Bella Italia behoudt zijn plekje op de lijst, maar is dit jaar toch iets minder in trek bij de Hollandse vakantieganger. Hoewel dit prachtige land op vele vlakken een echt pareltje is, wijken we in 2015 vaker uit naar bovengenoemde landen. Het bezoek aan de Italië-pagina’s op Zoover daalde in 2015 met 10 procent. Toch is Italië meer dan de moeite waard voor wie van mooie, oude steden houdt zoals Rome en Napels. Maar ook voor strandliefhebbers is het er een paradijsje. Om nog maar te zwijgen over de vurukkulukke pizza’s en pasta’s, waar de Hollandse lekkerbek zich mooi aan kan vergrijpen. Last but not least beschikt het land ook over een uitstekend aanbod van hotels, campings en vakantiehuizen. 

5. Griekenland (+1)

griekenland
Ondanks alle negatieve berichtgeving stijgt Griekenland een plaats in de top 10. De reden hiervoor is even jammer als helder: Turkije zakt nog dieper weg, waardoor Griekenland met een interessedaling van 14 procent het alsnog van buurland Turkije wint. Ondanks de crisis die zich op dit moment in het land voltrekt, is er op de Griekse eilanden weinig te merken van de rottigheid: de mensen blijven vriendelijk, het water is even kristalhelder als altijd en de Griekse koks bereiden met alle liefde jouw visje.

6. Turkije (-1)

turkije
Op Zoover was er dit jaar weinig interesse in het aan Sirië grenzende vakantieland. De interesse in Turkije daalde met maar liefst 20 procent. Het land is vooral in trek bij vakantiegangers die van hoge temperaturen en honderd procent zonzekerheid houden. Daarnaast trekken de relatief goedkope all inclusive vakanties veel mensen aan. Brede zandstranden, rotspartijen die overgaan in azuurblauwe golven, kruidig ruikende bazaars en Turkse gastvrijheid zorgen voor een mooie vijfde plaats in de ranglijst.

7. Duitsland

duitsland
Duitsland wordt populairder en populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Onze oosterburen staan net als vorig jaar weer op de zevende plaats, maar de bezoekjes aan de Duitsland-pagina’s op Zoover zijn wél met 12 procent gestegen. Met prachtige bossen, heuvelachtige landschappen en verkoelende meren is Duitsland een aantrekkelijk en vooral goed aan te rijden vakantieland.

8. Oostenrijk

oostenrijkOostenrijk was dit jaar iets meer in trek dan vorig jaar. De interesse in het land groeide met 4 procent. Worden we iets sportiever? Het land van Berg en Bos leent zich namelijk perfect voor sportieve activiteiten. Zo kun je er goed wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en paardrijden. Daarnaast is het ook nog eens heel erg kindvriendelijk en hebben veel accommodaties kindvriendelijke faciliteiten.

9. Portugal

portugal
Op de één na laatste plaats in deze top tien vinden we net als vorig jaar het heerlijke en vooral zonnige Portugal. De Algarve heeft heerlijke stranden en vanuit de eindeloze Costa de Lisboa breng je zo een bezoekje aan Lissabon. Het heldere zeewater steekt wonderschoon af tegen de ruige kusten. Geen wonder dat dit land in de top 10 staat!

10. Kroatië

kroatie
De lijst wordt afgesloten door Kroatië. Ondanks het feit dat dit officieel een Oost-Europees land is en het een geheel eigen stijl heeft, lijkt de mediterrane kustlijn op die van veel Zuid-Europese landen. Groot voordeel ten opzichte van die landen is dat je in Kroatië een relatief goedkope vakantie kunt hebben!

Welke van deze tien landen vind jij het leukste vakantieland?