Top 10 meest bizarre voorwerpen in bagage

- 16 juli 2014

Top 10 meest bizarre voorwerpen in bagage

- 16 juli 2014

Heb jij je weleens afgevraagd hoeveel levende dieren er in je koffer zouden passen? Nee? Nou, een man in Zuid-Afrika wel. Hij kreeg het voor elkaar 70 levende (!) dieren in zijn koffer te proppen. Het ging hier om slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers, een schildpad en maar liefst ácht krokodillen. Nieuwsgierig naar meer? Wij maakten een top 10 met de meest bizarre dingen die mensen probeerden mee het vliegtuig in te nemen.

shutterstock_99299438

1. Stevige slaper

In 2010 probeerden twee Engelse vrouwen een dood familielid in te checken. Ze vertelden later aan de politie dat ze dachten dat hij ‘gewoon sliep’.

2. Wat zwemt daar onder je shirt?

Een vrouw in Melbourne werd aangehouden met 51 levende, tropische vissen onder haar shirt. Het bleek dat deze daar al de hele vlucht vanuit Singapore zaten. De totale waarde van deze vissen was zo’n 30.000 dollar!

vissen

3. Kip ik heb je

Op het vliegveld in de Nigeriaanse stad Lagos werd een man opgepakt met een flinke lading cocaïne. De man vervoerde de cocaïne in een geroosterde kip. De kip had door de ongebruikelijke vulling een straatwaarde van zo’n 150 duizend dollar.

4. Leuke hoed!

Een 17-jarig meisje vloog helemaal van Dubai naar Manchester met een kameleon op haar hoed. Dankzij het vermogen van de kameleon om zichzelf te camoufleren, kwam ze er bijna mee weg… totdat medepassagiers foto’s gingen maken!

5. Monkey business

Toen de douaniers op het Amerikaanse vliegveld LAX in Los Angeles in 2002 een paradijsvogel in een koffer vonden, vroegen ze de man of hij nog meer aan te geven had. Ja, 2 apen in zijn onderbroek!

6. Kentucky Fried Turtle

Kortgeleden probeerde een man zijn geliefde schildpad mee te nemen in het vliegtuig. Hij dacht de luchthavenbeveiliging te slim af te zijn door het dier in een hamburger van fastfoodketen KFC te verstoppen. Helaas ontdekten de medewerkers ‘verdachte bulten’ die uit het broodje staken, en moest de schildpad achterblijven..

7. Kerstmaaltijd

In 2010 werd 5 dagen voor kerst een bevroren kalkoen van 5 kilo in iemands handbagage aangetroffen. De man was bang dat hij tijdens zijn vakantie in Málaga geen kalkoen zou kunnen kopen voor de kerstmaaltijd. De kalkoen werd geweigerd, omdat bederfelijke goederen niet zomaar mee mogen.

shutterstock_15576079

8. Een maadje meer

Grote paniek tijdens een vlucht vanaf Atlanta Airport in de Verenigde Staten toen er maden uit de bagageruimte vielen. Ze bleken uit de koffer van een passagier te komen waar rottend vlees in verstopt zat.

9. Drugsborsten

Op het vliegveld van Barcelona werd een vrouw betrapt met meer dan 1 kilo cocaïne in haar borstimplantaten. Ze viel tijdens een routinecontrole op door bloederige verbanden op haar borsten. In het ziekenhuis werden de implantaten van de vrouw verwijderd, waar bij elkaar 1,3 kilo cocaïne in zat.

10. Steentje erbij?

Op het vliegveld van het Engelse Cardiff werd een koffer vol met bakstenen onderschept. Je weet immers maar nooit waarvoor je die nog eens nodig zou kunnen hebben!

zware koffer

Heb jij wel eens iets in moeten leveren uit je bagage? Of ben je weleens iets raars tegengekomen tijdens een vlucht?