Top 10 Kastelen in Europa

- 26 april 2011

Top 10 Kastelen in Europa

- 26 april 2011

Chaumont ChateauOvernachten in een kasteel? Dat kan. Wij hebben een lijst van de mooiste kastelen samengesteld waar het mogelijk is om te overnachten. Deze top 10 is samengesteld op basis van de best beoordeelde kastelen in Europa door bezoekers van Zoover.

1. Schloss Möhren

Dit kasteel in Beieren ligt in het prachtige natuurpark Altmühltal. De verhuurders zijn zeer vriendelijk en spreken Nederlands. Het terrein is privébezit waardoor het erg rustig gelegen is. De perfecte vakantie om tot rust te komen.

2. Landgoed Engelenburg

In ons eigen land zijn ook mooie kastelen te vinden waar het zeker de moeite waard is om een nachtje door te brengen. Landgoed Engelenburg is hier een goed voorbeeld van. Het kasteel staat op een landgoed in Brummen in Gelderland. Voor de golfers onder ons is het fijn om te weten dat er een golfbaan op het terrein te vinden is. De locatie is romatisch waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een bruiloft.

3. Château de l’Isle Marie

Château de l’Isle Marie ligt in Picauville, Normandië. Vanuit het kasteel kun je werkelijk alle kanten uit. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de D-Day stranden Utah en Omaha of aan de grote havenstad Cherbourg. De eigenaren Simon en Dorothea zijn zeer vriendelijk en weten veel over het kasteel en de omgeving.

4. Chateau de la Mothe

Chateau de la Mothe is de vinden in Auvergne in Frankrijk en biedt niet alleen een overnachting in het kasteel maar heeft ook een eigen, kleinschalige camping, gelegen naast het kasteel. Paul, Hans en Attie zijn erg gastvrij en kennen alle leuke bezienswaardigheden die ze graag met bezoekers delen. Het is ook nog eens een prima verblijf voor kinderen. Ze kunnen spelen met de andere kinderen, zwemmen in het zwembad of varen in de slotgracht rondom het kasteel.

5. Château Igny

Château Igny wordt gerund door twee Vlaamse koppels die in 2008 besloten om een andere wending aan hun leven te geven. Ze verhuisden naar Frankrijk om een Kasteel te renoveren. Het domein bestaat uit een kasteel, boerderij, tuinen, weilanden en een bos van 9 hectare. De perfecte omgeving als je van wandelen houdt.

6. Vakantieboerderij La Ferme Croquette

Deze vakantieboerderij ligt in België in Evrehailles. Het kasteel beschikt over  twee woningen: ‘Het Kasteel’en ‘De oude school’. Het gebied rondom het Kasteel is erg geschikt voor buitensporten en voor kinderen. Het motto van La Ferme Croquette is dan ook: ‘Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders een ontspannen vakantie.’

7. Chateau la Fregeoliere

La Fregeoliere ligt in het plaatsje Theillay in Frankrijk. Het is een gezellig dorpskasteeltje waarde ontvangst warm is.. In de omgeving is veel te zien en te doen. Ga bijvoorbeeld naar de beroemde Loirekastelen of bezoek de musea, golfbanen of kartingbaan in de buurt.

8. Daelenbroeck

Op nummer acht staat Kasteel Daelenbroek, gelegen in de prachtige natuur van Midden Limburg. Het kasteel is gevestigd op een 14-eeuwse burcht en volledig gerenoveerd. Na de renovatie is het mogelijk om er te overnachten. Iedere kamer van het kasteel is uniek en heeft een eigen karakter. In de rustige omgeving kun je heerlijk ontspannen.

9. De Graaf van Monte Cristo

In het Belgische Bassenge ligt het sfeervolle Kasteel de Graaf van Monte Cristo.  Het is romantisch met een Franse ambiance. Het kasteel is omgeven door het groene heuvellandschap van de Jekervallei. Voor wandel- en fietsliefhebbers is het een goede omgeving met veel routes door de mooie natuur.

10. Castell d’Emporda

Op de tiende plek  staat het Spaanse kasteel Castell d’Emporda. Dit kasteel ligt in Catalonië en is  zeker een bezoekje waard. Het Kasteel is eigendom van Albert Diks. Hij droomde er altijd al van om een eigen kasteel te hebben. Sinds 1999 is deze droom werkelijkheid geworden en in 2001 is het kasteel toegankelijk voor bezoekers. Castell d’Emporda is een middeleeuws kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat in de 14e eeuw. Bij de renovatie zijn elementen uit deze tijd bestaan gebleven.