Tijdreizen, dat zou iedereen in zijn leven wel eens willen doen toch? Even terug de tijd in, of juist een kijkje nemen in de toekomst. De passagiers van dit vliegtuig, vlogen begin dit jaar van 2018 terug naar 2017.

Vliegtuig vertrekt in 2018, komt aan in 2017

Vlucht 444 van Hawaiian Airlines zou afgelopen jaar vanuit Auckland in Nieuw-Zeeland vertrekken op 31 december 2017, 23:55 uur. De vlucht was wat vertraagd, waardoor de passagiers in Auckland proostten op het nieuwe jaar. Het vliegtuig vertrok uiteindelijk tien minuutjes later, op 1 januari 2018 richting Honolulu in Hawaï. Daar loopt de tijd achter op die in Auckland en zo kwam het dat de passagier na een vlucht van acht uur weer op 31 december 2017 aankwamen op hun bestemming. Twee uur later konden zij weer proosten op het nieuwe jaar!

Terug in de tijd reizen

Wat betekent dat nou eigenlijk, tijdreizen? Online valt te lezen: ‘Een reis die voor de reiziger zelf korter is dan de overeenkomstige tijd in de wereld waarvan hij vertrokken is en ook weer terugkomt.’ Eigenlijk reizen we allemaal in de tijd, want elk moment ga je een stukje verder de toekomst in. En soms gaan we terug in de tijd, als de wintertijd in gaat bijvoorbeeld.

Tijdreizen als je op vakantie gaat

Dat het passagiersvliegtuig van Hawaiian Airlines terug in de tijd vloog, komt natuurlijk vaker voor bij vluchten. Het grappige in dit geval was dat de vakantiegangers nu van 2018 weer terug naar 2017 vlogen. Ook als je op vakantie gaat binnen Europa, komt tijdreizen voor. We hebben nou eenmaal te maken met tijdsverschillen! Zo vlieg je bijvoorbeeld een uurtje ‘terug’ in de tijd als je op vakantie gaat naar Lissabon, Londen of het Ierse Cork.

In de toekomst vlieg je als je vakantiebestemming in Griekenland ligt, Helsinki of Istanbul. In deze landen is het een uur later.

Stapje in de toekomst in hetzelfde ‘land’

Er zijn ook landen waarbij tijdsverschillen voorkomen. En het land met de meeste tijdzones ligt dichterbij dan je misschien denkt. Dat is namelijk Frankrijk! Het land, en de overzeese Franse gebieden, heeft maar liefst 12 verschillende tijdzones. En wat dacht je van ons eigen land en de Nederlandse Antillen? Op Bonaire en Aruba is het bijvoorbeeld zes uur vroeger dan in Holland.

Een ander grappig weetje is dat wanneer je de grens overgaat van Afghanistan naar China, je het grootste tijdsverschil meemaakt, namelijk 3,5 uur (later).

Bron: lindanieuws.nl, allerecords.nl

Ben jij wel eens in een andere tijdzone terecht gekomen? Laat dan een review achter bij je vakantie-accommodatie en inspireer daarmee andere time travellers.

 

BewarenBewaren

Zin in meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook op Instagram.

Laurien

Redacteur

15 mei - 2018

Reacties