Sommige plekken op aarde zijn zo prachtig en magisch, dat het lijkt alsof ze uit een sprookje komen. Een aantal zijn ook de inspiratie geweest voor Disneyfilms. Ze bestaan echt, deze sprookjesplekken én je kunt ze bezoeken. Wij zetten tien magische plekken op een rij!

1. Neuschwanstein Castle

Neuschwanstein Kasteel
Dit kasteel is zo sprookjesachtig, dat Walt Disney het kasteel van Doornroosje in Disneyland erop gebaseerd heeft. Koning Ludwig II van Beieren liet het kasteel in 1868 bouwen en het is sinds zijn dood in 1886 open voor publiek.

2. Glimworm Grotten

Glimworm Grotten WaitomoFoto: www.huffingtonpost.co.uk

Duizenden lichtjes in de Waitomo Grot zorgen voor een prachtig gezicht. De lichtjes komen van de glimwormen die deze grot hun thuis maken. Je kunt met een bootje door deze grot varen en dan lijkt het net alsof je de sterren ziet. Adembenemend mooi!

3. Colmar

ColmarAlsof je de film Belle en het Beest bent ingestapt. Colmar is hét sprookje van Frankrijk. De vele klinkerstraatjes doen aan alsof je in het verleden bent beland en als je hier op vrijdag- of zaterdagavond bent, lichten de kerken en fonteinen op in blauw, groen en rood.

4. Pokrovkathedraal

PokrovkathedraalDoor de vele kleuren is deze voormalige kerk op het Rode Plein in Moskou niet te missen. Het gebouw is in opdracht van tsaar Ivan IV gebouwd door architect Postnik Jakolev. De mythe gaat dat de tsaar hem later zijn ogen uitstak om er zeker van te zijn dat de kathedraal het mooiste gebouw zou blijven. Gruwelijk verhaal, maar de kathedraal is prachtig!

5. Mont Saint-Michel

Mont Saint Michel
Het koninkrijk Corona van de Disneyfilm Tangled is op Mont Saint-Michel gebaseerd en is in het echt net zo magisch. Vroeger kon je het eiland alleen bereiken als het eb was. Tegenwoordig loopt er een verhoogde weg heen. Mont Saint-Michel is alleen toegankelijk voor voetgangers en dat maakt het extra magisch.

6. Allée des Baobabs

Allee des BaobabsDeze baobabbomen op Madagaskar staan langs de Route nationale 8 tussen Morondova en Belon’i Tsiribihina. De laatste jaren is de weg steeds populairder geworden. Je voelt je net een dwergje als je hier loopt, misschien wel één van de zeven?

7. Dark Hedges

Dark Hedges
Dit duistere pad ziet er uit alsof alle slechteriken van Disney zo uit de bosjes kunnen springen. Dark Hedges ligt in Ierland en is in de 18e eeuw gebouwd door de familie Stuart, die op hun bezoekers een grote indruk wilden maken. De weg is ook gebruikt voor de hit-serie Game of Thrones.

8. Taj Mahal

Taj mahal
Het is niet heel gek dat de Taj Mahal de inspiratie was voor het paleis van de Sultan in Aladdin. Als je hier loopt, lijkt het net alsof je in Aladdin’s wereld bent beland, en het vliegende tapijt je elk moment kan oppikken voor een rondleiding.

9. Angkor Wat

Angkor WatDeze hindoeïstische tempel ligt in Cambodja en wordt gezien als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel geeft je een beetje het gevoel alsof je in Jungle Book bent belandt. Als je van beren leren kan..

10. Pamukkale

PamukkaleOftewel het katoenen kasteel. Door de speling van de natuur is dit bijzondere fenomeen ontstaan. Een plaatje toch?!

 Welke sprookjesplek wil jij bezoeken?

 

Zin in meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook op Instagram.

Uitgelichte berichten

Redacteur

22 december - 2014

Reacties