Slovenië met de camper: ultieme vrijheid op vakantie

Redactie - 31 juli 2017

Slovenië met de camper: ultieme vrijheid op vakantie

Redactie - 31 juli 2017

Slovenië is nog niet zo’n bekende bestemming, maar het zal niet lang meer duren voordat dit land tot de favorieten van Europa behoort. Want Slovenië heeft alles voor een topvakantie: ruige bergen, turquoise meren, kastelen en lekker eten. Al dat moois ontdek je het beste in je eigen camper. Op naar de ultieme vrijheid:  Slovenië met de camper!

Slovenië is een land voor outdoorfanaten en kampeerders. Het is niet groot, dus je kunt er in korte tijd veel zien. Ben je niet zo’n actieveling, dan zijn er ook volop plekken om lekker te relaxen. Slovenië heeft bijvoorbeeld een kuststrook van 47 kilometer lang, waar je volop kleurrijke dorpjes en een typisch vakantiesfeertje vindt.

Slovenië met camper: highlights

Ga je deze zomervakantie naar Slovenië met de camper? Stippel dan eerst je route uit. Rijd je met je eigen camper naar Slovenië, dan is het leuk om onderweg regelmatig te stoppen in Duitsland en Oostenrijk. Vervolgens is het kiezen uit de mooiste plekken van Slovenië. Natuurlijk stop je een paar dagen aan het meer van Bled, een prachtig turquoise meer gelegen tussen de heuvels. Niet ver van Bled ligt het Triglav National Park, een ruig Alpengebied met bergmeren, hoge beren en volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kajakken en raften. Het meer van Bovinj alleen is al een paar dagen waard.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/hoogtepunten-van-slovenie/”]

Verblijf aan de Sloveense kust

Ben je dol op kleine steden met veel groen en gezellige terrasjes? Parkeer de camper dan buiten de stad en ga een dagje Ljubljana in. Hier kun je heerlijk eten en onder ander het kasteel boven de stad bewonderen. Via de indrukwekkende grotten van Postojna rijd je vervolgens door naar de kust, waar het genieten is van de azuurblauwe zee en leuke stadjes als Piran. Grote kans dat je hier helemaal niet meer weg wilt.

Campings Slovenië met hoge waardering

Slovenië heeft verschillende camperterreinen en parkeerplaatsen waar je met de camper kunt gaan staan. Je mag hem helaas niet zomaar op een mooi plekje neerzetten, want wildkamperen is verboden. Zoek je wat meer gezelligheid, kies dan voor een comfortabele camping. Ga bijvoorbeeld voor Camping Menina in het noorden van Slovenië, die van jullie een 8,6 krijgt. Deze camping is erg kindvriendelijk. ‘Zo gezellig en vooral leuk voor de jeugd, met een kampvuurtje maken en chillen bij de rivier’, aldus reviewer Lisanne0579. Een tweede aanrader is Camping Sobec, een perfecte uitvalsbasis om het meer van Bled te bekijken. ‘Zo hoort een camping te zijn’, vindt Hanneke.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/kamperen/10-kampeertips-voor-een-geslaagde-vakantie/”]

Praktische tips reizen met camper

Reizen met de camper in Slovenië is heerlijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je even op moet letten. Dit zijn onze tips:

  • Overnachten doe je op campings of parkeerplaatsen die speciaal voor campers zijn ingericht. Wildkamperen is verboden.
  • Op auto- en snelwegen in Slovenië is een tolvignet verplicht. Dit is verkrijgbaar bij grotere benzinestations in de buurlanden van Slovenië, in de buurt van de grens. Heb je geen vignet, dan kan je dat op een hoge boete komen te staan. Het is aan te raden om ook het aankoopbewijs van je vignet te bewaren, want daar kan bij een controle naar gevraagd worden.
  • Benzine en diesel zijn overal te verkrijgen, maar LPG is lastig.
  • Je bent verplicht om een gevarendriehoek, reservelampen, verbanddoos en een veiligheidsvest bij je te hebben.

Heb jij met een camper rondgereisd, in Slovenië of op een andere bestemming? Deel je ervaring in de comments!

SaveSave