6 x slapen in een boomhut

Redactie - 10 oktober 2015

6 x slapen in een boomhut

Redactie - 10 oktober 2015

De zon door de bladeren zien schijnen, vallende kastanjes en het geluid van suizende eekhoorntjes horen? En dat vanuit je bed? Als dat je wat lijkt, moet je eens in het bos gaan slapen. Het liefst in een boom én in de herfst. Zie hier zes keer slapen in een boomhut!

1. Treehotel in Zweden

Treehotel Zweden

Dit bijzondere Treehotel vind je midden in de ongerepte natuur van Zweden. Je kunt er in verschillende boomhutten slapen, waaronder het Vogelnest, de Mirrorcube of de Hut. Allemaal op een paar meter hoogte tussen de takken en voorzien van alle gemakken. Inclusief een spectaculair uitzicht over de vallei.
Peter zegt op Zoover: ‘Ik ben op veel plekken in Scandinavië geweest maar dit was beslist de meest unieke. `s Avonds even lekker de boomsauna in om weer opgewarmd aan te schuiven in het pensionaat waar het diner wordt geserveerd. Top!’

Meer info: Treehotel in Harads, Zweden

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bijzondere-romantische-overnachtingen-nederland/”]

2. Boomhut de Torentjeshoek in Drenthe 

Torentjeshoek in Drenthe

In deze boomhut overnacht je back to basic. Je kunt er met z’n vieren in slapen (twee bedden en twee hangmatten) en koken op de elektrische kookplaat. De boomhut staat op camping de Torentjeshoek in Dwingeloo, gelegen aan de rand van natuurgebied Dwingelderveld.
Nelleke op Zoover: ‘Samen met mijn dochter en kleinzoon twee nachten in de boomhut geslapen. We hebben het enorm naar ons zin gehad. De stilte was heerlijk en de natuur heel mooi. Veel fietsmogelijkheden en zwembad op 300 meter afstand. We komen graag nog eens. Mogen we dan weer de houten fiets lenen?’

Meer info: Camping de Torentjeshoek in Drenthe

3. Bijennest in Bretagne

Dihan-evasion in Bretagne

Slapen in een bungelend bijennest? Het kan op deze boerderij in het Franse Ploemel, in de regio Morbihan in Bretagne. In het bos rond een boerderij ligt het kampeerterrein Dihan Evasion. Hier kun je kiezen uit verschillende boomhutten, waaronder deze originele creatie. Leuk: je kunt een picknickmand de boomhut in laten hijsen via een katrolsysteem.

Meer info: Boomhut in Bretagne, website: dihan-evasion.org

4. Boomkampeerton in Limburg 

Kampeerton in Limburg

Op zes meter hoogte slapen in een ton. Het kan op camping de Simonshoek in Limburg. In deze kampeerton kun je met vier personen verblijven. Er is een keukentje met stromend water, een waterkoker, koffiezetapparaat en minibar en een privétoilet vlakbij. Vanaf het terras kijk je uit over de camping en omgeving. Marion op Zoover: ‘Twee nachtjes geslapen in de boomkampeerton. Wat een leuke ervaring! Goede speelmogelijkheden én animatie voor mijn dochter. De boomkampeerton is zeker een aanrader als je met je kind(eren) eens iets bijzonders wil doen voor een prima prijs!’

Meer info: Boomkampeerton op camping de Simonshoek in Meijel, Limburg

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-beste-campings-frankrijk/”]

5. Boomhut La Pianata in Italië 

La Pianata in Toscane

Superromantisch in de boom slapen doe je in Toscane. Te midden van een lavendelveld kijk je vanuit je acht meter hoge boomhut uit over 12 hectare glooiende paarse heuvels. De boomhut staat op het landgoed La Piantata, bestaande uit een achttiende-eeuwse boerderij met een Bed & Breakfast en twee boomhutten. De hutten zijn van alle gemakken en luxe voorzien.

Meer info: Boomhut op La Pianata in Toscane, website: lapiantata.it

6. Boomhut Norgerberg in Drenthe

Boomhut Camping Norgerberg

In Drenthe, verstopt tussen heidevelden en oerbossen, ligt de kindvriendelijke camping de Norgerberg. Hier kun je slapen in een houten hut tussen de bomen. De hutten zijn simpel ingericht: bedden voor pa en ma, hangmatten voor de kinderen en een elektrisch fornuis. Verder is er van alles te doen voor het grut en is de omgeving prachtig om te ontdekken.
Familie Wessel is fan: ‘Wat ons betreft is dit de mooiste en leukste camping van Nederland! Goede plekken, mooie omgeving, leuk animatieteam, schoon sanitair, zo kunnen we nog wel even doorgaan!’

Meer info: Boomhut op camping de Norgerberg in Norg, Drenthe

Wat is jouw favoriete accommodatie? Laat het ons weten in een reactie.