Het Gardameer back to basic

Redactie - 4 maart 2017

Het Gardameer back to basic

Redactie - 4 maart 2017

Het Gardameer en haar omgeving biedt jou als vakantievierder enorm veel fun. Waarom zou je dan op een grote, luxe camping gaan staan? Trek eropuit of zwem in het meer! De meeste basic campings rond het Gardameer hebben trouwens meestal ook gewoon een (simpel) zwembad.

Camping Garden Tourist

Foto: Gardalake.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camping Garden Tourist is een kleine camping met een eigen zwembad. Deze oase van groen ligt in de ‘Romantische Baai’ direct aan het Gardameer. Je wandelt vanaf de camping zó naar het strand van Manerba. Daar liggen boeien in het water die je als botenbezitter kunt huren.Vlak bij de camping vind je restaurants en een supermarkt.

Camping Garda

Foto: campingcard.nl

Camping Garda ligt direct aan het meer en heeft een prachtig eigen strand. Het is één van de mooist gelegen campings aan het Gardameer: je hebt er een schitterend uitzicht over het Gardameer. Zin in een koele duik? Dan kun je naast het meer in het eigen zwembad terecht. Heb je honger? Op de camping vind je ook een restaurantje. Zin in avontuur? Pak de veerboot naar de overkant en bezoek Gardaland of Canevaworld.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ontdek-een-andere-kant-van-italie/”]

Camping Rolli

Foto: Gardalake.com

Camping Rolli staat voor simpele eenvoud maar ook voor gastvrijheid. De camping heeft een eigen zwembad en je vindt er veel gezinnen met kleine kinderen.

Camping La Gardiola

Foto campingsitalia.nl

Camping Village La Gardiola  bevindt zich aan de westkant van het Gardameer. Vanaf de camping wandel je zo het kiezelstrand op en het koele water van het meer in. De camping is een grote favoriet bij ouders met jonge kinderen. Het plaatsje San Felice del Benaco ligt op een kwartiertje lopen. Het dorp is de moeite van het bezoeken waard. Geen zin om de poort uit te gaan? Op de camping vind je een snackbar waar je prima afhaalmaaltijden bestelt. Ook worden er vanaf de camping excursies georganiseerd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/10-aanraders-vakantie-aan-het-gardameer/”]

Camping Butterfly

Foto: Go4camp.nl

Misschien een kleine camping, maar wel één waar kinderen het fantastisch naar hun zin hebben. Zeker jonge gezinnen komen op Camping Butterfly aan hun trekken. Eet eens een lekkere pasta in restaurant Basilico op de camping of geniet daar van lekkere Italiaanse ijsjes. Heerlijk voor op de warmste zomerdagen!

Camping Brione

gardameer

Foto: Campeggi.com

Camping Brione ligt aan de noordzijde van het Gardameer, aan de voet van een heuvel met olijfgaarden. Het is een kleine camping met een beperkt aantal staanplaatsen en stacaravans. Houd je van surfen of mountainbiken? Dan zit je hier goed! Vanwege de ligging in het noorden is het een prima uitvalsbasis voor sportieve vakantievierders. Zin om een beetje door de haven en over de boulevard te slenteren? De camping ligt op 500 meter van de haven van Riva. Het terrein bestaat uit een vlak stuk, maar ook over een gedeelte dat uit terrassen bestaat.

Deel je ervaringen van jouw lievelingscamping rond het Gardameer hier

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/italie-kamperen-rond-het-gardameer/”]