Natuurlijk zijn er op Tenerife  genoeg andere dingen te ondernemen, maar een vakantie is niet compleet zonder minstens één gezellig dagje winkelen, toch? En dat gaat met deze tips zeker lukken op dit Canarische eiland.

Old school winkelen

Gezellige straatjes, wandelboulevards en traditionele dorpskernen, je vindt ze overal op Tenerife. Heerlijk om eens een paar uur te struinen en leuke spullen te ontdekken. Gecombineerd met een drankje en een Spaanse snack op een terrasje uiteraard. Neem maar eens een kijkje op de wandelboulevard van Puerto de la Cruz, de binnenstad van San Cristóbal de La Laguna, Calle Obispo Cácares in Candelaria en het historische centrum van het in het noorden gelegen dorpje Garachico.

Serieus shoppen

Voor de liefhebber van serieuze winkelcentra: eat your heart out! Costa Adeje is zo’n beetje een bedevaartsoord voor de shopaholics onder ons. Crème de la crème is Plaza del Duque. Houd je creditcard in de aanslag, want hier vind je alle luxe merken, zoals Cartier, Rolex, Givenchy en Prada. Plus de opvallende mode waar vooral de Russische dames zo dol op zijn. Ga overdag als je in alle rust wilt winkelen, ’s avonds is het hier een stuk drukker. Vlak bij de boulevard van Costa Adeje is El Mirador, een winkelcentrum met traditionele Canarische architectuur. Het gelijknamige hotel krijgt van jullie een 9,3. In restaurant La Torre del Mirador eet je met prachtig uitzicht op buureiland La Gomera.

De gouden mijl

Klaar met het strand? Flaneren en shoppen in de open lucht doe je op je gemak op de ‘gouden mijl’, de gezellige boulevard Avenida de Las Americas in de bij toeristen al decennia zo populaire plaats Playa de las Americas. Weinig kans dat je hier in één keer uitgekeken bent: nationale en internationale keten en exclusieve winkels, zoals Armani, Versace en Dolce & Gabbana, Nike en Timberland wisselen elkaar af.

Heb jij nog fijne shopping- of andere tips voor Tenerife? Laat ze dan hieronder weten.

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

25 december - 2017

Reacties