Sfeervolle kerstmarkt in Hannover

Redactie - 5 november 2019

Sfeervolle kerstmarkt in Hannover

Redactie - 5 november 2019

Sprookjesachtige lichtjes, culinaire lekkernijen en maar liefst drie kerstmarkten met allen hun eigen sfeer. Het sfeervolle Hannover is duidelijk the place to be deze periode. In de historische binnenstad kom je bij meer dan 250 kraampjes in de kerststemming, op de Ballhofplatz is een Fins kerstdorp ingericht, terwijl in het historische dorp ernaast handwerkers een inkijkje geven in hun vaardigheden. En dat op nog geen vier uurtjes rijden vanaf Amsterdam!

© Beeld | Christian Wyrwa / HMTG

Kerstmarkt in Hannover: onderdompelen in kerstsfeer

Wil je je deze winter helemaal onderdompelen in de heerlijke kerstsfeer? Bezoek dat zeker een kerstmarkt in Duitsland. In Hannover is kerstplezier voor jong en oud gegarandeerd! In de historische binnenstad wacht een avontuurlijke kerstwereld op je rond de middeleeuwse parochiekerk Marktkirche. Dit icoon van de stad uit de 14de eeuw, torent sfeervol boven de kraampjes uit. Hier kom je naast de fijne sfeer voor unieke kerstversiering, bijzondere kaarsen, lokale kunstwerken en andere fijne cadeaus. Veel ambachtslieden uit de omgeving staan hier met een kraam. Struinen maar!

Voor een heel andere kerstsfeer ga je naar de Ballhofplatz. Daar vind je de bijzondere flair van de Noorse cultuur op een Fins kerstdorp. Trek in vers bereide zalm van het vuur of echte glögi-glühwein? Je vindt deze Finse specialiteiten in een originele Sami-tent. Op zoek naar een bijzonder cadeau? Dan slaag je zeker bij de kramen met traditioneel Noords kunsthandwerk. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wat-moet-je-proberen-op-een-duitse-kerstmarkt/”]

© Beeld | Lars Gerhardts / HMTG

Wensen vervullen bij Wunschrunnen Wald

Op de Holzmarkt ligt de sprookjesachtige kerstmarkt verscholen tussen de bomen: Wunschbrunnen Wald. In dit Bos van de wensbron kun je wensen in vervulling laten gaan bij de Oskar Winter-fontein. Geen wensen? Het is ook supergezellig om hier een glaasje glühwein te drinken, terwijl je de geur van dennentakken opsnuift.

© Beeld | ErlebnisZoo Hannover

Plezier voor jong en oud bij Winterzoo

Ook buiten het centrum zijn er hoogtepunten die je echt niet wilt missen. Tijdens de Winterzoo verrijst in de Avonturen Zoo van Hannover een sfeervol winterdorp met grote schaatsbaan, kindvriendelijke rodelbaan en enorme draaimolen. Schaatsen en sleetjes kun je hier huren. Bij het GOP-wintervariété treden ’s avonds artiesten van wereldklasse op in de Orangerie Herrenhausen. Genieten maar!

© Beeld | Michael Siebert / HMTG

Logeren tijdens de kerstmarkt in Hannover

Met zoveel te zien, wil je het bezoek aan deze kerstmarkt zo lang mogelijk maken. Boek daarom een kamer in Hotel Concorde am Leineschloss. Dit geweldige hotel ligt midden in het centrum. Het sfeervolle Hotel Kokenhof is wat verder rijden, maar is makkelijk te bereiken via de snelweg A7. Dit historische, houten gebouw is omgetoverd tot een modern en comfortabel hotel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/voor-een-unieke-sfeer-ga-je-naar-de-kerstmarkt-in-bremen/”]

Na een paar dagen nog niet uitgekeken? Combineer Hannover met een bezoek aan de 9 steden + 1 in Nedersaksen. Denk: idyllische vakwerkhuizen, gotische bakstenen gevels en prachtige barokke façaden met de verleidelijke geur van glühwein en Lebkuchen (peperkoek).

Ben jij weleens op de kerstmarkt in Hannover geweest? Ontdek meer over deze leuke Duitse stad op visit-hannover.com.

© headerbeeld: Lars Gerhardts / HMTG