Van deze rondreis door Andalusië wordt iedereen blij!

Redactie - 17 november 2017

Van deze rondreis door Andalusië wordt iedereen blij!

Redactie - 17 november 2017

Breek jij je hoofd nu al over een vakantie waar de hele familie blij van wordt? Dat kan inderdaad best een klusje zijn, want ouders en kinderen, zeker tieners, houden nu eenmaal vaak van andere dingen. Maar het kan wèl: Andalusië heeft namelijk álles.

Met een rondreis door deze fijne, niet al te uitgestrekte Zuid-Spaanse regio komt iedereen aan de beurt. De route is heel goed te doen met de auto, maar ook met bus of trein.

Malaga op de fiets

Om met het hele gezin goed in de vakantiestemming te komen: bezoek het gezellig drukke Malaga. Op de fiets met een gids is een perfecte manier om de stad te verkennen. Goed idee om dit op de eerste dag te doen, dan weet je er gelijk een beetje de weg.

Rust in Ronda

Malaga-Ronda = ca. 100 kilometer, 1,5 uur met de auto

Na Malaga ademt één van de oudste Spaanse steden, Ronda, vooral Rust uit, met een hoofdletter ja. De stad ligt hoog in de bergen en is een en al cultuur en geschiedenis. Het meest opvallend zijn wel de honderd meter diepe kloof die de stad in tweeën splitst en de drie bruggen die je van de ene naar de andere kant brengen. Verder mag je hier de Plaza de Toros, één van de oudste stierenvechtarena’s, niet missen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/andalusie-aan-zee-is-altijd-topidee/”]

De Rots van Gibraltar

Ronda-Gibraltar = ca. 110 kilometer, 2 uur met de auto

Misschien niet om er de nacht door te brengen, maar als je toch in de buurt bent, ga je natuurlijk wel even langs bij dit veelbesproken stukje Engeland in Spanje, de wereldberoemde Rots van Gibraltar. Zo krijgen de kinderen gelijk wat geschiedenis mee.

Tarifa, actiever wordt het niet in Andalusië

Gibraltar-Tarifa = ca. 45 kilometer, 1 uur met de auto

Next stop: Tarifa. Puber Paradise! Levendiger dan levendig en voor actievelingen dé plek voor watersportactiviteiten. Met door de ligging altijd sterke wind en prachtige golven. Wil je leren surfen of kiteboarden, dan moet je hier zijn, want tussen Tarifa en Punta Paloma (zo‘n tien kilometer ten noordwesten van de stad) bevinden zich tientallen locaties, waar je ook je uitrusting kunt huren. Nog energie over? Dan is duiken een goed idee. Of wat dacht je van een dag naar Marokko of walvissen en dolfijnen spotten? Hier vind je de beste hotels.

Cultuur & sfeer in Cádiz

Tarifa-Cádiz = ca. 110 kilometer, 1,5 uur met de auto

Niks karakteristieker en sfeervoller dan een havenstad natuurlijker. Cádiz wordt helemaal omringd door water en is, wat niet veel mensen weten, de oudste bewoonde stad van West-Europa. Door de mooie verdeling tussen natuur en architectuur en de prachtige stranden in de buurt is het een makkie om de hele familie hier tevreden te houden.

[article href=”ttp://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/windsurfen-europa-beste-spots-meeste-wind/”]

andalusie

Jerez de la Frontera: sherry!

Cádiz-Jerez de la Frontera = ca. 25 kilometer, 35 minuten met de auto

Ha, sherry! Jerez de la Frontera is bekend om zijn sherry, de paarden en de flamenco. Doe daarbij het historische centrum met paleizen en typisch Andalusische huizen en je weet: Spaanser wordt het niet. Absoluut een ommetje waard.

Arcos de la Frontera

Jerez de la Frontera – Arcos de la Frontera = ca. 35 kilometer, 30 minuten met de auto

Naar de bergen. Vlakbij de rivier Guadalete, bovenop een klif ligt het charmante Arcos de la Frontera vol hellende smalle straatje, witgekalkte huisjes en monumenten. Misschien wel één van de mooiste dorpen van Spanje.

Stad der steden: Sevilla

Arcos de la Frontera – Sevilla = ca. 90 kilometer, 1,5 uur met de auto

Nog een paar dagen over? Dan is het tijd voor Sevilla, met stip een citytrip. Voor de bekende hoogtepunten natuurlijk, zoals Alcazar, het paleis dat nog steeds gebruikt wordt door de Spaanse koning, de kathedraal en de Plaza de Espana. Maar Sevilla staat ook synoniem voor ontspannen genieten van alles om je heen. Van de sfeer, van uitgebreid buiten eten, van gewoon even zitten op een bankje en om je heen kijken. Als het goed is, kost dat na deze afwisselende rondreis geen enkele moeite meer. Hier wordt het hele gezin gelukkig van, op Zoover staat een ruime keuze aan hotels met reviews.

Mondain Marbella

Sevilla – Marbella = ca. 200 kilometer, 2,5 uur met de auto

Mondain strandleven, uitgebreid shoppen, eten met uitzicht op zee, uitgaan tussen de jetset, maar ook fijn dwalen door de steegjes in de oude stad, Marbella is een prima sluitstuk van de vakantie. En wedden dat tienerdochters hier misschien al de hele vakantie naar uitgekeken hebben?

Heb jij nog fijne hoteltips voor deze rondreis door Andalusië? Laat dan hier een review achter.