#RondjeEuropa: de zomer vind je in Griekenland, Turkije en Cyprus

Redactie - 28 juni 2017

#RondjeEuropa: de zomer vind je in Griekenland, Turkije en Cyprus

Redactie - 28 juni 2017

Ben je het regenachtige en bewolkte weer in Nederland zat? Dan helpen wij je ontsnappen naar de zon. Samen met Weeronline kijken we deze zomer naar het weerbericht van de populairste vakantielanden in #RondjeEuropa.

Heet in Griekenland

Kun je wel tegen een beetje hitte? Dan moet je het vliegtuig richting Griekenland, Turkije of Cyprus pakken. Op de Griekse eilanden slaat de thermometer de komende dagen rond de 35 graden aan. Athene kun je beter ontwijken, want daar worden temperaturen van rond de 42 graden verwacht.

Je kunt de hitte ook opzoeken in Turkije. Met aan de westkust bij Kusadasi en Bodrum zo’n 42 graden en rondom Antalya kun je met 42 tot 45 graden beter de schaduw opzoeken. Deze zelfde temperaturen vind je op Cyprus. Pas in de loop van volgende week koelt het weer iets af, maar fris zal het niet snel worden.

Naar Griekenland? Kijk dan eens bij de Zoover last minutesSchermafbeelding 2016-07-20 om 10.18.18

 

 

 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws-onderzoek/kos-is-volgens-mooiste-griekse-eiland/”]

Wisselvallig in Italië en Spanje

In Zuid-Italië en op Sicilië vind je prima zomerweer met temperaturen rond de 30 graden. Iets noordelijker wordt het een stuk wisselvalliger de komende dagen. De heftigste buien zijn na woensdag voorbij, maar er zal wel nog veel regen vallen de komende tijd.

Ook in het noorden van Spanje en Portugal is het nog niet zo zomers als in Griekenland. De temperaturen liggen hier tussen de 20 en 25 graden en je vindt er een mix van zon en bewolking. Op de Spaanse eilanden Ibiza en Mallorca zit je al een stuk beter met meer zon en aangenamere strand temperaturen.

Wil jij naar Ibiza? Kijk dan eens bij de Zoover last minutesSchermafbeelding 2016-07-20 om 10.18.55

Nattigheid in Frankrijk en Duitsland

Net zoals in Nederland staat de zomer nog even stil in Frankrijk en Duitsland. Er vallen in grote delen van de twee landen veel buien en de temperatuur wil ook nog niet echt meewerken. Voor de zon moet je toch al gauw naar de Provence of Corsica. Daar kun je heerlijk op het strand liggen!

Meer updates voor jouw vakantiebestemming? Kijk dan snel op Weeronline!

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]