5x rijd hier niet aan voorbij op Sardinië!

Redactie - 22 juli 2019

5x rijd hier niet aan voorbij op Sardinië!

Redactie - 22 juli 2019

Tijdens de Zoover Vakantieweken is het deze week de beurt aan Italië! Schrijf je in deze periode een review en maak kans op een reischeque t.w.v. 400 euro. Bovendien zijn de Zoover Vakantieweken je kans om eindelijk Sardinië te verkennen! Want je leest deze week precies waar je moet zijn, wat je moet doen en waar je heerlijk kunt slapen op dit Italiaanse droomeiland. De volgende verborgen plekjes mag je sowieso niet missen tijdens je roadtrip in Sardinië. Sam Pitzalis van Keep Alive Tours wijst je de weg en onthult zijn favoriete highlights.

Vakantie op Sardinië

Beeld: Rhondak Native Florida Folk Artist via Unsplash.com

De muurschilderingen in Orgosolo

Dit dorp in het binnenland van Sardinië, niet ver van Nuoro, telt meer dan 150 muurschilderingen. De eerste werd in 1969 gemaakt door Milanese anarchisten. Al snel gebruikten de inwoners en kunstenaars van buitenaf de muren om hun sociale, historische of politieke ideeën te delen.

Euroknallers van huizen

Als je toch in de buurt bent en op zoek naar een vakantiehuis, neem dan vooral ook een kijkje in Ollolai. Daar verkoopt de burgemeester huizen voor slechts één euro om leegstand tegen te gaan. Voorwaarde is wel dat je het binnen drie jaar helemaal opknapt. Een bijzondere stunt! RTL4 maakte zelfs een reality-tv-serie over vijf gezinnen die deze uitdaging aangingen.

Vakantie op Sardinia - ehud-neuhaus-unsplash

Beeld: Ehud Neuhaus via Unsplash.com

Het ‘wilde westen’

De enige inwoner tevens burgemeester van Rebeccu, een middeleeuws ‘cowboydorp’ op een heuvel in het binnenland van Sardinië, is al weer een paar jaar geleden overleden. Lopen door de uitgestorven straten van dit dorp zonder inwoners is een ervaring. Het is gebouwd op oude vulkanische grond temidden van waterbronnen en rotsen. In de buurt is welgeteld één etablissement, maar daar kun je dan ook heerlijk eten.

Alghero

Adembenemende tocht

De kustweg tussen Alghero en Bosa, aan de westkant van het Italiaanse eiland, is een sprookje. Vijftig kilometer lang geniet je van de mooiste uitzichten. Neem wel de tijd, want flink doorrijden behoort gelukkig niet tot de mogelijkheden. Bosa is een leuk stadje met alle vrolijk gekleurde huizen, een levendige jachthaven en een indrukwekkend kasteel.

Santa-Teresa-di-Gallura - Vakantie op Sardinië

Groetjes uit Santa Teresa di Gallura

In Santa Teresa di Gallura vertrekken de boten naar Corsica, je kunt in de verte de krijtrotsen al zien liggen. Buiten dat is het gewoon een gezellig stadje met een ontspannen sfeer, waar je maar weinig Nederlanders tegenkomt. Prachtig strand, leuk centrum. Prima toeven hier, niks meer aan doen…