Relax! Tips voor een ontspannen vakantie

Eva - 15 juli 2022

Relax! Tips voor een ontspannen vakantie

Eva - 15 juli 2022

De reis is geboekt, je vakantiedagen opgenomen en je koffer (bijna) gepakt. Toch kan je dat gehaaste gevoel niet van je afschudden. Je gaat lekker weg, maar de voorbereidingen van een vakantie kunnen vrij stressvol zijn. Hoe voorkom je dat je als gestresste stuiterbal naar je bestemming afreist? Met onze tips ga jij een ontspannen vakantie tegemoet!

1. Voorkom een haastige start

Het klinkt misschien als een open deur, maar het overkomt de besten: te laat beginnen met inpakken, paspoorten kwijt, nét niet op tijd de deur uit… Het zijn allemaal dingen die zorgen voor een haastige start van je vakantie. Wat je eraan kan doen? De tijd nemen voor plannen en voorbereiden! Schrijf van te voren op welke dingen er geregeld moeten worden en wanneer. Maak ook een paklijst voor je koffer en een checklist, die je op de dag van vertrek naloopt. Het klinkt misschien als veel werk, maar het zorgt wel voor een goede start van een ontspannen vakantie!

2. Maak een lijstje met wat niet mee mag

We gaan nog even verder met het maken van lijstjes, maar dit maal een lijstje met spullen die niet mee mogen! Je laptop, agenda, uit te werken aantekeningen of een werk-gerelateerd boek? Het klinkt verleidelijk, maar het is géén goed idee voor een ontspannen vakantie. Werk is werk en vakantie is vakantie. Het is lastig, maar door er even tussenuit te zijn begin je na je vakantie juist met nieuwe energie aan je werk. Als je het écht niet kan laten kan je soms je mail checken. Maar kies dan een vast moment en laat het daarna weer los. Beloofd?

Koffers inpakken - ontspannen vakantie

3. Pak je koffer georganiseerd in

Het inpakken van je koffer is een lastige klus. Als je de voorgaande tips hebt gevolgd, heb je gelukkig al een paklijstje. Je wil natuurlijk veel spullen meenemen die weinig ruimte in beslag nemen. Wil jij extra ruimte in je koffer? Rol je kleding dan op in plaats van te vouwen! Opgerolde kleding kan je efficiënter indelen, waardoor er meer spullen in je koffer passen. Als je de kleren strak oprolt, kreuken ze ook amper. Kortom, een georganiseerde koffer zorgt voor een extra ontspannen vakantie!

4. Kies een bestemming waar je blij van wordt

Wanneer je met een gezelschap op vakantie gaat, is soms niet iedereen het eens over de bestemming. Denk goed na over waar jij heen wil en welke bestemming nog op je wishlist staat. Willen man, vrouw, vriendin, zus, opa, oma en de kinderen allemaal ergens anders heen? Probeer dan een compromis te sluiten. De één kiest het land, de ander de plaats en de ander de accommodatie. Of ga voor de meeste stemmen gelden.

5. Voorkom teleurstellingen

Waarschijnlijk kijk je al weken uit naar je vakantie. Voorpret is leuk, maar soms lopen je verwachtingen te hoog op. Te hoge verwachtingen van je vakantie leiden tot teleurstellingen. Probeer die verwachtingen los te laten en de dingen te nemen zoals ze komen. Transfer te laat? Dan wacht je toch gewoon even! Tandenborstel vergeten? Bij de plaatselijke supermarkt heb je zó een nieuwe gekocht. Je hebt geen controle over alles wat gebeurt tijdens je vakantie, maar wél over hoe je erop reageert!

Review
Schrijf een review en win een reischeque van €100!

Met ruim 3,8 miljoen reviews over accommodaties en bestemmingen is Zoover de start van jouw vakantie. Lees reviews geschreven door vakantiegangers, voor vakantiegangers! Schrijf ook een review en maak maandelijks kans op een reischeque ter waarde van €100!

Schrijf een review

6. Lees veel reviews

Het lezen van reviews is de ideale manier om realistische verwachtingen te krijgen van jouw vakantie. Waarschijnlijk heb je voor het boeken al veel gelezen over de bestemming. Lees daarnaast ook de beoordelingen over je vakantieadres op Zoover! Hier vind je veel ervaringen van andere reizigers zoals jij. Neem ook een kijkje bij de foto’s van de accommodaties. Daarnaast check je eenvoudig wat er in de omgeving te doen is en wat andere vakantiegangers hiervan vonden. Misschien laat jij na je vakantie ook een review achter, om zo een andere vakantieganger te helpen!

7. Laat je huis veilig achter

Het zou je maar gebeuren: je komt thuis van vakantie en er is ingebroken! Dit is natuurlijk erg vervelend. Inbrekers hebben bepaalde trucjes om te checken of iemand met vakantie is. Zo kijken ze of er ’s avonds licht brand. Is dit meerdere avonden op rij niet het geval? Dan zijn de bewoners vast met vakantie! Gelukkig zijn er tegenwoordig stekkers met timers beschikbaar. Deze stel je in op een bepaald moment, waarop de lamp aan gaat, ook als jij niet thuis bent! Vraag daarnaast of die aardige buurman iedere paar dagen de post op de keukentafel wil leggen. Grote stapels post voor de deur laten ook zien dat er niemand thuis is! Zo kan je zorgeloos genieten van je ontspannen vakantie.

8. Download kaarten met Google Maps

Je kijkt natuurlijk je ogen uit als je aankomt op de bestemming. Voor je het weet ben je verdwaald! Je kan er een ouderwetse kaart bij pakken of de weg vragen, maar het kan nóg eenvoudiger. Het is verstandig om thuis voor vertrek de kaart van je bestemming te downloaden in Google Maps. Deze kaart gebruik je tijdens je vakantie zonder dat je internet nodig hebt! Zo raak je niet verdwaald én voorkom je een hoge telefoonrekening. Ook is het handig om locatie tracking op Google Maps te gebruiken wanneer je het openbaar vervoer gebruikt. Markeer jouw eindpunt op de kaart, want zo zie je wanneer je moet uitstappen!

Kaart - ontspannen vakantie

9. Onderneem activiteiten waar je energie van krijgt

Kitesurfen, yoga, wandelen, musea bezoeken of luieren aan het zwembad? Kies activiteiten en bezienswaardigheden waar jij nieuwe energie van krijgt! Die zorgen namelijk voor een voldaan, gelukkig en ontspannen gevoel op vakantie. Als je met meerdere mensen op vakantie bent, zorg dan dat iedereen aan z’n trekken komt of splits eens op. En vergeet niet: het is vakantie! Als je de hele dag helemaal niets wil doen, is dat prima!

10. Kies de ultieme relax-accommodatie

Hotel met spa, kidsclub aanwezig of praktisch pension? De ultieme accommodatie voor een ontspannen vakantie is voor iedereen anders. De één zweert bij een all-inclusive resort of vijfsterrenhotel, de ander heeft een voorkeur voor een afgelegen boerderij of familiecamping in de natuur. Ook hier geldt: kijk, vergelijk en kies op Zoover!

Socials
Deel jouw vakantiefoto's met #zoover

Ben jij ook dol op vakantie inspiratie? Hou Zoover dan zeker in de gaten op social media. Hier delen we de mooiste foto's, aanbiedingen, weetjes en meer! Deel je leukste vakantiefoto met #zoover en wie weet delen we jouw foto!

Deel jouw vakantiefoto's