Dit zijn de 5 populairste wijnstreken op Zoover

- 3 april 2014

Dit zijn de 5 populairste wijnstreken op Zoover

- 3 april 2014

Populairste wijnstrekenHou je van een lekker wijntje op z’n tijd en al helemaal als je op vakantie bent? In dat geval is een vakantie naar een wijnregio misschien wel wat voor jou. Je kunt lekker veel verschillende wijnen proeven, maar daarnaast ook bij lokale wijnboeren het proces van het maken van de wijn van dichtbij bekijken. Ben jij benieuwd welke regio’s het populairst zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Waar de Bordeaux- en de Champagnestreek bekend staan als wijnstreken, blijkt uit onderzoek van Zoover dat juist in andere regio’s veel meer gesproken wordt over wijn in vakantiebeoordelingen op de site. Zoover bekeek beoordelingen van wijnregio’s en in hoeveel beoordelingen op een positieve manier over wijn wordt gesproken.

Frankrijk domineert top 5

Ondanks dat de bekende Franse wijnstreken verrassende laagvliegers zijn in dit onderzoek domineert Frankrijk toch de top 5 beste vakantiewijnstreken met noteringen op plek 1 en 2. Zo wordt er in 6.7% van de beoordelingen over de streek ‘Elzas’ een ervaring met de wijnen uit de streek gedeeld. In het geval van Bourgondië is dat 5.4%. Bezoekers van Zoover roemen de wijnen die in de regio’s Elzas en Bourgondië gemaakt worden. Een bezoeker op Zoover schrijft over de Elzas: “Hier vind je de grootste en bekendste wijnkelders met grote namen van prestigieuze wijnen. Wie hier éénmaal komt, komt steeds terug.”

Screen Shot 2014-04-03 at 1.08.36 PM

Niet alleen de omgeving maakt een reis naar een van de wijnparadijzen aantrekkelijk. In de regio Elzas “zie je de wijnvelden liggen zover je kunt kijken,” aldus een bezoeker op Zoover. In  Bourgondië hebben niet alleen de smaakpapillen maar ook de ogen wat te verwerken. Een bezoeker: “Als wijnliefhebber kun je in de omgeving erg mooie wijngaarden en wijnboerderijen bezoeken.”

In de top 5 populairste Franse streken zien we de Champagne streek op de derde plaats gevolgd door Centre en de Auvergne.

Zuid-Afrika, Duitsland en Italië

De derde positie van populairste wijnregio’s op vakantie wordt ingenomen door Zuid-Afrika. De Westelijke Kaap staat bekend als groot leverancier van mooi Zuid-Afrikaanse wijnen. De regio Rijnland-Palts in Duitsland is op de vierde plek geëindigd. In 3.8% van de beoordelingen van deze regio wordt het onderwerp ‘wijn’ aangehaald. De laatste plek in de top 5 vinden we de Italiaanse regio Piëmont waarover 3.2% van de beoordelingen over wijn gaat.

Top 5 populairste wijnregio’s 

 

Land

Regio

Percentage

1.

Frankrijk

Elzas

6.7%

2.

Frankrijk

Bourgondië

5.4%

3.

Zuid-Afrika

Westelijke Kaap

5.2%

4.

Duitsland

Rijnland-Palts

3.8%

5.

Italië

Piëmont

3.2%