Populaire winterzonbestemmingen: winter versus zomer

Redactie - 21 november 2018

Populaire winterzonbestemmingen: winter versus zomer

Redactie - 21 november 2018

Egypte, Zuid-Afrika, de Canarische Eilanden, Turkije en Spanje: stuk voor stuk populaire winterzonbestemmingen. Wil jij zelf kans maken op zo’n heerlijke winterzonvakantie? Schrijf dan tijdens de winterzoncampagne van Zoover een review. Wie weet win je een vakantie voor twee, t.w.v. 3.000 euro. De reis wordt aangeboden door Lavida Travel en jij kiest de bestemming. Lig je lekker te zonnen op een Spaans of Egyptisch strand en vraag je je af hoe het er in de zomer is? Dat vertellen we je in deze blog. Populaire winterzonbestemmingen: winter versus zomer.

Winterzonvakantie Egypte

Egypte in de winter versus de zomer

Egypte staat hoog op de winterzonvakantielijstjes. Logisch, want in veel delen van het land is het er tussen november en maart een aangename 20 tot 30 graden. Vanaf april schiet de temperatuur rap omhoog: in de zomermaanden is het om sommige plekken dik 40 graden. Dat is flink puffen geblazen. Het enige voordeel: vanwege de verzengde hitte komen er minder vakantiegangers en bieden veel hotels korting aan.

Eindoordeel: Egypte is qua weer écht een perfectie winterzonbestemming

Accommodatietip voor het hele jaar: Zoover Award winnaar Hotel SENTIDO Mamlouk Palace Resort krijgt zowel in de winter als in de zomer topreviews.

Winterzonvakantie in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika in de winter versus de zomer

Als het bij ons zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. En andersom natuurlijk. Je zou denken dat Zuid-Afrika daarmee de ideale winterzonbestemming is. Op zich is dat ook zo, maar er zijn een paar redenen waarom je Zuid-Afrika misschien toch liever tijdens de Nederlandse zomer bezoekt. Zo is het in het noordoosten van het land, waar het Kruger National Park ligt, in de maanden juni tot en met augustus droger en zonniger. Dat is goed nieuws voor je safari. De kans dat je een zeldzaam dier spot is dan namelijk groter. Bovendien is het tijdens onze zomer laagseizoen, dus zijn hotels en tripjes vaak goedkoper.

Eindoordeel: Zuid-Afrika is het hele jaar het bezoeken waard, maar een bezoekje tijdens de Nederlandse zomer heeft veel voordelen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/canarische-eilanden-welke-kies-je/”]

Strand op Tenerife

De Canarische Eilanden in de winter versus de zomer

De gemiddelde temperatuur op de Canarische Eilanden? Ongeveer 24 graden. In de zomer is het iets warmer en in de winter koelt het een paar graden af. Het is deze eeuwige lente waaraan de Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en de andere Canarische Eilanden hun populariteit te danken hebben. In de winter kan het erg druk zijn, want met de vele goedkope vluchten zijn de Canarische Eilanden nog altijd favoriet als winterzonbestemming.

Eindoordeel: Of je nu in de zomer of de winter gaat, op de Canarische Eilanden is het altijd goed toeven.

Winterzonvakantie naar Turkije

Turkije in de winter versus de zomer

Turkije is vooral in (en net voor en net na) de zomer een populair vakantieland. Maar omdat het klimaat aan de Turkse Rivièra ook in de winter redelijk zacht is, weten winterzonaanbidders hun weg ook wel naar badplaatsen zoals Alanya en Side te vinden. Je moet in december en januari niet verwachten dat je in je bikini het strand op kunt. Daar is het echt te koud voor. In de berggebieden van Turkije sneeuwt het flink in de winter, dus misschien kun je tijdens die maanden beter kijken naar een leuk skigebied zoals Karatalkaya!

Eindoordeel: Turkije bezoek je toch gewoon het beste in de zomer of in de maanden eromheen. Tenzij je voor een zonnetje op de piste gaat! Kies jij voor de winterzon op ski’s? Hotel Dorukkaya ligt direct aan de piste.

Spanje Costa del Sol Populaire winterzonbestemmingen: winter versus zomer

Spanje in de winter versus de zomer

De oostelijke Costa Blanca en de zuidelijke Costa del Sol zijn populaire winterzonbestemmingen in Spanje. Met temperaturen tussen de 15 en 18 graden is het er mild, vooral als je het vergelijkt met Nederland. In de Costa del Sol valt wel nog eens een buitje. ’s Zomers is het aan de Spaanse costa’s juist erg heet, met temperaturen die tot dik in de dertig graden kunnen oplopen. Het is net als bij Turkije dus maar net wat je fijner vindt: afzien in de hitte in de zomer, of met een jasje en een sjaaltje de Spaanse winter beleven.

Eindoordeel: de Spaanse Costa Blanca en Costa del Sol zijn heerlijk in de winter en de zomer, maar voor sommige mensen is de zomer nét te heet.

Ga jij het liefst op vakantie in de winter of in de zomer? Of allebei? Vertel er meer over in de reacties hieronder!