Rondje Frankrijk? Check deze mooiste fietsroutes in de Loire

Redactie - 24 december 2017

Rondje Frankrijk? Check deze mooiste fietsroutes in de Loire

Redactie - 24 december 2017

Met 2.800 kilometer aan fietspaden is de Franse regio Pays de la Loire de ultieme fietsbestemming. Terwijl je van het ene naar het andere historische dorpje pendelt, kom je langs de mooiste wijnvelden en duingebieden. Dit zijn onze 3 favoriete fietsroutes in de Loire.

Fietsroutes in de Loire - natuur1. La Loire à Vélo: fietsroute der fietsroutes in de Loire

Dit is één van de beste fietsroutes in de Loire om deze sprookjesachtige regio te leren kennen. Met La Loire à Vélo doorkruis je het hart van de regio. En dat is goed nieuws. Terwijl je in Nantes, de hoofdstad van Pays de la Loire, heerlijk kunt shoppen, passeer je ook topsights als het Chateaux de Loire en het grote natuurreservaat onder Angers. Een tip: vergeet in Nantes niet wat extra tijd in te plannen voor het kunstmuseum Musee des Beaux Arts. Dit statige museum heeft een gevarieerde collectie van moderne kunst en oude meesterwerken.

Fietsroutes in de Loire - stad2. La Vélodyssée: van Nantes naar Saint Brevin

Met de fietsroute La Vélodyssée kun je minstens een paar maanden zoet zijn. Tenminste, als je al die 1.200 kilometer aan typisch Franse kustlijn wilt meepakken. De route loopt dwars door Brittanië helemaal tot aan Baskenland en verliest de ruige kust van de Atlantische zee geen moment uit het oog. Het gedeelte dat door Pays de la Loire loopt is één van de meest diverse fietsroutes in de Loire. Rivieren, meren, bossen, zandstranden: je komt het allemaal tegen terwijl je fietst van Nantes naar Saint Brevin les Pins. Bovendien is je fietsdag eindigen op een fijne plek als Camping Le Fief in Saint Brevin Les Pins bepaald geen verkeerd vooruitzicht. Bekijk hier nog meer campings in het prachtige Pays de la Loire!

Liever in een hotelbed neerploffen? Hotel Du Beryl (mèt Spa!) is volgens jullie ook een aanrader.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-dorpen-v…de-pays-la-loire/”]

Fietsroutes in de Loire - Saumur3. La Vélo Francette: Rondje binnenland van de Loire

Hoewel het tijdens een vakantie in de Pays de la Loire verleidelijk is om lekker aan de kust te blijven hangen, visjes te eten en je surferdude-gehalte te testen, is het binnenland van deze regio minstens zo mooi. Onze tip is dan ook: stap op de fiets en ga voor een fietsroute in de Loire dwars door het heuvelachtige binnenland (e-bike-valsspelen is aanbevolen!) Start je tocht in Angers en ga richting het historische Saumur. Met een review score van een 8,2 is dit een ideale plek om een paar dagen uit te rusten van al dat moois. ‘Als je houdt van kastelen, heerlijke wijnen en mooie steden, zit je hier helemaal goed!‘, weet reviewer Ria.

Voor welke fietsroute in de Loire ga jij? Welk dorp, strand of camping mogen we absoluut niet missen in Pays de la Loire? Wij zijn benieuwd naar jouw review!