Eerder bewezen we al dat je met slechts één minuscuul campingpitje superlekkere gerechten kunt maken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Maak kennis met de wondere wereld van de eenpanspasta’s. We verzamelden drie heerlijke en simpele pastagerechten voor op de camping. Buon appetito!

Eenpanspasta meets Fajita

In Bologna, de hoofdstad der pastasausen, zullen ze je wellicht wat vreemd aankijken. Maar lekker is deze Mexicaanse eenpanspasta zeker weten. Kip, paprikaatjes, een gezonde dosis peper: deze pastaversie van de fajita draai je moeiteloos in elkaar. Daarmee is het een perfect eenpansgerecht om de Italianen een spoedcursusje fusion cuisine te geven deze zomervakantie. Bij Bologna liggen volgens jullie een hoop fijne campings waar je terecht kunt met je kookkunsten. Zoals Camping Tahiti, dat recht aan de Adriatische kust ligt. Of de nabijgelegen familiecamping Spina Village, waar ze een strandbar met de heerlijkste toetjes hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van ijs met ananas carpaccio en vijgen?

Spinazie, tomaat en… de vangst van de dag

Zet je campingpitje neer bij één van de vele campings aan de Deense kust, en tover dit vegetarische pastagerecht om in een pasta à la ‘vangst van de dag’. Vooral aan de westkust vang je met een beetje geluk de lekkerste makreeltjes. Of ga voor camping Mons Klint nabij Kopenhagen. Hier zit je aan één van de beste vislocaties van heel Denemarken. De camping heeft bovendien een gratis pluktuin voor de finishing touch.

Pasta à la Zweedse balletjes

Nee, Zweedse balletjes eet je echt niet alleen bij dat ene enorme blauw-gele meubelparadijs. Met dit pastagerecht voor op de camping draai je ze gewoon zelf in elkaar. Terwijl je ondertussen geniet van je uitzicht over een authentiek Zweeds bosmeer. Waar je dat doet? Bijvoorbeeld bij Camping Radastrand, dat behalve kampeerplekken ook knusse boshutjes heeft. In de avond organiseren ze hier volgens jullie gezellige kampvuursessies. ‘Wat een hit!‘, schrijft Familie Barneveld in zijn review. ‘Wat hebben we genoten!’ 

Wat zijn jouw favoriete pastagerechten voor op de camping? Voeg jouw eenpansrecept toe in de comments!

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

7 juni - 2017

Lees ook

Reacties