Op zoek naar de winterzon

Redactie - 6 december 2011

Op zoek naar de winterzon

Redactie - 6 december 2011

Het natte zomerweer in juli en augustus heeft ervoor gezorgd dat het echte zomergevoel al weer maanden vergeten is in Nederland. Des te meer reden om de winterzon op te zoeken. Leg jij terwijl anderen hun skipakken inpakken liever je zwembroek of bikini in je koffer? Zoek dan in plaats van de witte bergtoppen de witte stranden op. Zoover geeft vijf tips voor vakanties naar de winterzon.

Canarische eilanden

De zogeheten ‘eilanden van de eeuwige lente’ zijn de enige plekken in Europa waar je kunt overwinteren in bikini en zwembroek. De Canarische eilanden meten het hele jaar door temperaturen tussen de 21oC en 30oC en de zeewatertemperatuur komt niet onder de 19oC. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur nog altijd rond de 21oC en regent het er weinig.

Naast de winterzon en aangename temperaturen hebben de Canarische eilanden ook veel cultuur te bieden. Kerst wordt gevierd in de openlucht met tal van kerstconcerten op boulevards en stranden en ook de jaarwisseling wordt uitbundig gevierd. Naast de bijzondere feesten kent dit gebied ook een bijzondere natuur. De vulkanische oorsprong van de eilanden is nog overal terug te vinden in vulkanen, grotten en stranden. En door de niet al te hete temperatuur is het hier voor wandelaars en natuurliefhebbers goed toeven. 

Florida

Florida, ook bekend als ‘The Sunshine State’, heeft haar bijnaam te danken aan het aangename klimaat. Zowel in de zomer als in de winter. Gemiddeld liggen de temperaturen in de wintermaanden nog altijd tussen de 20oC en 26oC en komt de zeewatertemperatuur niet onder de 23oC. Met een winterzonvakantie in Florida omzeil je ook het orkaanseizoen dat loopt van juli tot en met november.

Een vakantie in Florida komt veelal neer op prachtige stranden en een rijke flora en fauna in Sanibel Island en Miami Beach, Cultuur in Key West en typisch Amerikaanse shoppingmalls en het themaparken-walhalla in Orlando.

Mexico

In Mexico zijn de maanden december tot en met maart de maanden met de meeste zonuren en de minste kans op regen en orkanen. Ook de temperatuur is in deze maanden met gemiddelden van 25oC tot 33oC het prettigst.

In Mexico kun je genieten van woestijn- tot aan berglandschappen en kunnen zowel sportievelingen als zonaanbidders vermaak vinden. Ook kent dit land een rijke geschiedenis die veel cultuursporen heeft achtergelaten. Zo is de invloed van het Mayavolk nog in grote delen van Mexico zichtbaar. De Mayastad Chichén Itzá, met als middelpunt de Pyramide van Kukulcán, is zelfs één van de zeven wereldwonderen.

Dubai

Voor wie naast zon en een aangename temperatuur ook nog op zoek is naar weelde en luxe; Dubai is een top winterzonbestemming. In de zomermaanden kan de temperatuur in Dubai stijgen naar een onaangename 50oC. Echter, in de wintermaanden schommelen de temperaturen tussen de 22oC en 35oC. Regen komt ook in deze maanden niet veel voor, wel kunnen relatief zware regenbuien voorkomen.

Dubai ademt één en al ‘jetset’ uit. Het vakantiegevoel haal je hier dan ook uit luxe (en relatief goedkoop) eten, los gaan in de immens grote shoppingmalls en wandelingen over de boulevard. De Burj Kahlifa, het hoogste gebouw ter wereld, is zeker tegen zonsondergang een bezoek waard.

De ABC-eilanden

Curaçao, Bonaire en Aruba zijn al jaren bijzonder populaire winterzonbestemmingen. Het weerbeeld op deze eilanden is met temperaturen tussen de 30oC en 35oC het hele jaar door constant. In de maanden januari en februari is de regenkans het kleinst.

De hoge temperaturen op deze eilanden maken van een wintertripje naar de ABC-eilanden vooral een strandvakantie. Toch zijn er op en om deze stranden ontzettend veel activiteiten te plannen. Duiken, snorkelen en zwemmen met dolfijnen is op de meeste plekken mogelijk. In de late uurtjes vormen swingende strandfeestjes totaal geen uitzondering.

 

Waar zoek jij in de winter het liefst de zon op?