Wat doe je tijdens een heerlijk dagje uit in een Nederlandse stad en de zon schijnt? Natuurlijk: je gaat op jacht naar een ijssalon. In de meeste steden hoef je gelukkig niet lang te zoeken. Het enige lastige is een keuze maken uit de tientallen heerlijke en bijzondere smaken. Van onderstaande ijssalons kunnen wij geen genoeg krijgen!

1. Bolletjes scheppen in Breda

Breda is met maar liefst zes (!) ijssalons meer dan goed vertegenwoordigd. Maar ééntje springt er toch wel bovenuit. In ieder geval qua omvang en presentatie, want wanneer je binnenstapt bij ijssalon Bon Appetit valt je mond open van verbazing. Probeer daar maar eens een keuze te maken! Naast ijs kun je er ook terecht voor goede koffie, gebak, verse smoothies en broodjes. Dus ga je binnenkort naar Breda of Noord-Brabant? Doe jezelf een plezier en loop binnen bij Bon Appetit. Eet smakelijk!

2. Ambachtelijk ijs in Rotterdam

Met kenmerkende Rotterdamse nuchterheid luistert de beste ijssalon van de stad naar de naam: De IJssalon. Maar zo ‘gewoontjes’ als de naam klinkt, zo bijzonder is het assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van smaken als Loop bastognekoek, snickers, verse munt, passievrucht en oreo’s? Wij weten de weg wanneer we in Rotterdam zijn in ieder geval prima te vinden! Want bij een dagje of een weekendje weg hoort natuurlijk een ijsje. Met maar liefst vier vestigingen is er altijd wel eentje in de buurt. Bijvoorbeeld op loopafstand van Hotel CitizenM.

3. Roberto’s Gelato in Utrecht

Op een warme zomerdag zijn weinig steden zo bruisend en gezellig als het centrum van Utrecht. Even genoeg van het slenteren of winkelen? Een stop bij Roberto’s Gelato is altijd een goed idee. Het ambachtelijke ijs wordt dagelijks vers bereid en je treft er de meest bijzondere smaken aan. Ga jij voor klassiekers als vanille of aardbei, of durf je het aan om smaken als bier of haring te bestellen? De ijssalon is ook vaak in de avond geopend. Dus wanneer je verblijft in hotel Court Hotel City Centre kun je ’s avonds ook nog voor een tweede ronde gaan…

4. Smullen in Enschede

Wanneer je als ijssalon de slogan ‘ijsmakers sinds 1925’ mag gebruiken, doe je waarschijnlijk iets goed. Dat dit ook het geval is, blijkt wel uit de continue drukte waar de drie vestigingen van Van der Poel ijs in Enschede en Hengelo op mogen rekenen. Hier is ijs maken nog écht een ambacht en dat proef je! Dagelijks wordt er vers ijs gemaakt met originele smaken en dan ook nog eens zonder kleurstoffen. Overheerlijk in Overijssel!

5. Zomerse sferen in Limburg

De meest zuidelijke provincie van Nederland doet op een warme zomerdag denken aan een zonnige vakantiebestemming. Naast de gezellige terrassen op het Vrijthof is er nog een plek je die zeker niet wil overslaan: een van de zeven vestigingen van Clevers, dé ijsbereider van Limburg. In de afgelopen twintig jaar heeft de keten ongeveer evenveel prijzen in de wacht gesleept. Kwaliteit proef je en bij Clevers is dat zeker het geval. Dus ga je naar Limburg op een heerlijk zomerse dag? Zorg dan dat je van jezelf ook een ijsje bestellen mag! Enjoy!

Nog meer ijspret vind je bij:

  • Bernardo’s in Ede
  • Vinezia di Agnoli in Gorinchem
  • IJscafé Holland in Uden
  • IJssalon Kees in Geldrop & Eindhoven
  • Garrone in Haarlem

We zijn altijd op zoek naar tips voor nóg meer heerlijke ijssalons! Welke mag volgens jou eigenlijk niet in dit lijstje ontbreken? Laat het ons weten! 

Uitgelichte berichten

Robin

Redacteur

21 juni - 2018

Reacties