Vakantieverhaal: Ontmoeting met een lokale beroemdheid in Ericeira in Portugal

Redactie - 22 juni 2018

Vakantieverhaal: Ontmoeting met een lokale beroemdheid in Ericeira in Portugal

Redactie - 22 juni 2018

Na het verbreken van haar relatie ging Denise (30) in de zomer van 2017 op vakantie met haar zussen. Het pittoreske Ericeira in Portugal werd de bestemming voor een paar dagen strand, surfen én de ontmoeting met een bijzonder persoon.

Ericeira Surf House

Ericeira Surf House

Na een paar dagen in Lissabon te hebben vertoefd, vertrokken Denise en haar twee zussen met de bus richting kustplaatsje Ericeira. Samen met een paar Zweedse jongens, een Amerikaans meisje, wat Spanjaarden en een Frans gezin verbleven Denise en haar zussen in Ericeira Surf House.

Ericeira in Portugal

Surfles op het strand van Ericeira

Na het gezonde en uitgebreide ontbijt (inclusief bij een verblijf in het Surf House) vertrokken ze elke ochtend met een busje vol surfplanken naar zee voor een surfles. In de avond genoten ze van slenteren door de kleine straatjes van het stadje, verse vis eten in een van de restaurants of een verzorgde barbecue bij de accommodatie. Op een van de dagen maakten ze een uitstapje naar het romantische kastelenpark Sintra. Het was een heerlijke, zorgeloze vakantie.

Sintra

Sintra

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-mooie-plekjes-aan-kust-portugal/”]

Naast de andere surfers verbleef er ook een gebruinde, gespierde én woest aantrekkelijke Portugees, genaamd Joao. Hij kwam niet om te surfen, maar bezocht zijn vrienden; de eigenaren van het Surf House. In eerste instantie vond Denise Joao een verwaande kwast – hij was de hele dag bezig met het trainen van zijn spieren, poedelen in het zwembad en vond zichzelf overduidelijk heel knap – maar naarmate ze hem beter leerde kennen sprong er een vonk over. Ze gingen samen surfen, hij leerde haar Portugese woorden en nam Denise en haar zussen mee naar een tuinfeest van Portugese vrienden in de buurt. Verwaande kwast of niet: Joao bleek de perfecte remedie tegen liefdesverdriet.

Joao in het zwembad

Joao in het zwembad (Privébeeld Denise)

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-de-beste-hotels-in-lissabon/”]

Na een week zon, zee en surfen was het tijd om weer richting Lissabon te gaan, waar ze nog een paar dagen in de oude wijk Alfama zouden verblijven. Joao bracht Denise en haar zussen naar de bus. Haar zussen durfden eindelijk te vragen waarom Joao eigenlijk zo getraind was, en waarom hij in de avonden nooit mee was gaan dansen in de plaatselijke discotheek. Joao zei: ‘Nu jullie weggaan mogen jullie het wel weten. Ik ben een bekende soapacteur in Portugal en een Dior-model. Elke zomer vlucht ik naar dit plaatsje zodat ik even rustig en anoniem vakantie kan vieren.’

Alfama, Lissabon

Alfama, Lissabon

Denise en haar zussen stonden met hun mond vol tanden en de puzzelstukjes vielen op z’n plaats. Eenmaal in de bus sloegen ze aan het Googelen. Ze geloofden hun ogen niet: de ene na de andere foto van Joao in z’n Dior-slip en op de rode loper kwam voorbij. Wie gaat dit geloven? Wat een verhaal! Op deze bijzondere ontmoeting kon Denise in elk geval de rest van de zomer teren.

Wil je ook op vakantie naar Ericeira in Portugal? Kijk voor meer accommodaties op Zoover!