Onthullingen van kamermeisjes: 3x smetvrees-proof tips

Redactie - 20 juli 2018

Onthullingen van kamermeisjes: 3x smetvrees-proof tips

Redactie - 20 juli 2018

Doen alsof je thuis bent. Sommige hotelgasten nemen het wel héél letterlijk. Zo blijkt uit onthullingen van kamermeisjes en kamerjongens. Zijn ze niet bezig jouw tandpastaresten uit de gootsteen te schrobben, dan moeten ze zich wel een weg banen tussen jouw zweetsokken, etensresten en afgeknauwde tandenstokers. Het resultaat? Een enorme berg schoonmaakwerk in veel te weinig tijd. Hierbij een paar tips van kamermeisjes voor jouw volgende hotelovernachting.

Onthullingen van kamermeisjes - eten in bedTip 1: De 30 minuten regel

In veel hotels hebben kamermeisjes- en jongens maximaal dertig minuten tijd per kamer. Ja, óók als jij de avond ervoor een bierdouche hebt genomen. Een van de belangrijkste tips van kamermeisjes is dan ook: maak het niet te bont. Die tijd die ze kwijt zijn aan het verwijderen van jouw creatieve uitspatting op de badkamerspiegel gaat namelijk gewoon ten koste van een grondige WC-beurt.

Onthullingen van kamermeisjes - afstandsbedieningTip 2: Vermijd de afstandbediening

Sommige items in hotelkamers kun je beter met argwaan tegemoet treden. Zoals die sierkussens op het bed, die standaard op de grond belanden. Je weet wel, daar tussen die vieze sokken en gebruikte handdoeken. Of de glazen bij de minibar, die vaak alleen even vluchtig worden omgespoeld. En de afstandsbediening? Tja. Zelfs de schoonmaakdoek van het meest grondige kamermeisje kan niet op tegen het peloton van bacteriën die al jouw voorgangers daarop achterlieten.

Onthullingen van kamermeisjes - dirtTip 3: Wees beleefd

Sommige onthullingen van kamermeisjes had je misschien liever niet geweten. Een Amerikaans kamermeisje uit Orlando, Florida klapte onlangs uit de school over haar collega’s. Shocking waren vooral haar bekentenissen over powernaps in je bed en de ongewenste bezoekjes aan jouw WC. Volgens deze Amerikaanse Assepoester is het bovendien niet ongebruikelijk om revanche te nemen op extreem vieze hotelgasten. Door  bijvoorbeeld eerst even flink de badkamervloer te schrobben met een ‘schone’ handdoek…

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/zouden-we-5-000-euro-duurste-hotels-nederland/”]

Onthullingen van kamermeisjes - bedBijzondere hotelovernachtingen in Europa

Durf je het nog aan? De volgende hotels in Europa zijn volgens jullie absolute (en schone!) aanraders.

  • Gouden Zoover Award, een score van een 9,5 uit bijna 1.000 reviews: bij Hotel Stella Palace op het Griekse Kreta weet je zeker dat je in een van de best gewaardeerde hotels van de regio verblijft.
  • Nog zo’n topper: Hotel Seaside Los Jameos Playa op Lanzarote is volgens veel van jullie een dikke 10 waard.
  • De ultieme anti-smetvrees accommodatie moet wel Hotel Ice zijn. De unieke ijskamers van dit Zweedse hotel zijn standaard een graad of -7. Lees = ongetwijfeld bacterie-vrij!

Zelf ervaring als kamermeisje- of jongen? Wij zijn benieuwd naar nog veel meer sappige onthullingen!

Bronnen: Elle en Huffington Post