Ontdek de magische kerstmarkt in Trier

Redactie - 4 december 2018

Ontdek de magische kerstmarkt in Trier

Redactie - 4 december 2018

Kerstshoppen in een romantische sfeer? Ga dan zeker voor 22 december naar de kleine sfeervolle kerstmarkt in Trier. Je kunt hier geweldig kerstinkopen doen, er zijn optredens, theater én een zingende kerstman. Wat deze klassieke markt extra bijzonder maakt, zijn de Romanische gebouwen rondom de markt. Kerststemming gegarandeerd!

Kerstartikelen en lekkernijen

Zin om je onder te dompelen in de kerstsfeer? Stap in de auto en ga naar Trier, op maar twee uurtjes rijden van Maastricht. Hier vind je op de middeleeuwse Grote Markt negentig versierde kraampjes met bijzondere kerstartikelen, houten speelgoed, kaarsen, handgeblazen en gegraveerd glaswerk, cadeautjes, aardewerk en nog veel meer. Daarnaast geniet je in Trier van braadworsten, aardappelpannenkoeken, zoetigheden, warme thee en gekruide warme wijn. En dat alles op een magische setting. De 2000 jaar oude geschiedenis en de rijke cultuur van Trier creëren een unieke sfeer. Dit is niet voor niets een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland!

Activiteiten voor jong en oud

Natuurlijk shop je hier de mooiste kerstversiering en geniet je van fijne lekkernijen op de markt. Maar op deze 39e editie is nog veel meer te doen. Zo kunnen kinderen kerstkaarten maken, er zijn voorstellingen van Theater op stelten Circolo, optredens van een blaasorkest, draaiorgelspeler, kinderkoor en startenor Thomas Kiessling in het paviljoen. Vergeet ook niet de zingende kerstman met zijn rendieren te bekijken!

 

Het decor: de Dom van Trier

De kerstmarkt bevindt zich op de Grote Markt voor de Dom van Trier. In 326 werd de eerste steen van dit prachtige bouwwerk gelegd. De St. Peter Dom is de grootste Christelijke kerk uit de klassieke Oudheid en staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst. Je kunt de Dom gratis bezoeken, dus sla hem niet over tijdens een bezoek aan de kerstmarkt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wat-moet-je-proberen-op-een-duitse-kerstmarkt/”]

Kerstmarkten in Rijnland-Palts

Wil je nog meer prachtige kerstmarkten bezoeken? Dan heb je in de omgeving van Trier keuze genoeg! Trier is onderdeel van de deelstaat Rijnland-Palts, in het westen van Duitsland, grenzend aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Ken je deze deelstaat nog niet? Van de regio’s in Rijnland-Palts heb je vast wel gehoord: Eifel, Ahr, Moezel, Hunsrück, Naheland, Palts, Rijn-Hessen, Romantische Rijn, Lahn en Westerwald. Of je nu de kerstmarkt in Trier bezoekt of een van de vele andere prachtige kerstmarkten in Rijnland-Palts, één ding is zeker: de sfeer is overal betoverend!

Overnachten in Trier

Hoewel Trier dichterbij is dan je denkt, is het toch leuk om na een bezoek aan de kerstmarkt niet meer naar huis te hoeven rijden. Maak er een weekendje weg van en boek een kamer in een van de vele fijne hotels. Op een paar minuten lopen van het centrum vind je Hotel Deutscher Hof. Er zijn ruime kamers, een heerlijk ontbijt én je kunt hier gratis parkeren. Ideaal dus voor een weekendje Trier in kerstsfeer! Of boek een van de grote kamers van Hotel Blesius Garten. Dit hotel is met het openbaar vervoer en de auto makkelijk te bereiken vanuit Trier.

Wil je liever de drukte op de kerstmarkt combineren met wellness en een mooie, rustige omgeving? Dan zit je bij dit kleinschalige villa-hotel helemaal goed. Hotel Villa Hügel ligt in een groene omgeving, op wandelafstand van het centrum. De geweldige kamers, ongekende wellness, heerlijke restaurant en fantastische omgeving worden geprezen in de reviews.

Kijk hier voor meer informatie over de kerstmarkten in Rijnland-Palts.

Ben jij weleens op een kerstmarkt in Rijnland-Palts geweest? Deel je tips in een reactie. 

 Beeld: Rheinland-Pfalz Tourismus