Is Senegal het nieuwe Gran Canaria?

Redactie - 11 november 2017

Is Senegal het nieuwe Gran Canaria?

Redactie - 11 november 2017

Gran Canaria, Kaapverdië, Curacao … zodra november komt, dromen we graag weg bij ons lijstje met favoriete winterzonbestemmingen. Ook zo’n zin in iets compleet anders dit jaar? Een onontdekte bestemming vol palmstranden en zonnestralen? Ik pakte mijn koffer en ging op zoek. Mijn conclusie: de winterzon in Senegal is dé verrassing van dit jaar!

Senegalese palmbomen en topresorts

Met meer dan 500 kilometer aan kustlijn zijn er in Senegal volop palmstranden. Bovendien is het er zelfs in december gemakkelijk zo’n 25 graden. Je hebt de resorts als La Somone, Saly, Cap Skirring en M’bour dan ook voor het uitkiezen.

Eén van jullie favorieten is Hotel Royal Baobab in La Somone. Samen geven jullie de ‘prachtig aangelegde tuinen‘, ‘heerlijke zwembaden‘ en ‘geweldige buffetten‘ maar liefst een 8,2. Ik geloof jullie natuurlijk direct. Toch leek het me verstandig om de boel nader te onderzoeken. Vooral die cocktailbar en die eclairs van het gigantische dessert buffet vroegen om een inspectie.

Na een heerlijk welkomstdrankje, een avondwandeling over het strand en één blik op het gigantische buffet was ik stiekem al overtuigd. Toen we een dag later konden aanschuiven bij het wekelijkse Lobster dinner op het strand, wist ik het zeker: met die topresorts zit het wel goed in Senegal!

Andere aanraders voor een verblijf in de winterzon in Senegal zijn volgens jullie:

  • Les Alizés Beach Resort in Cap Skirring: ‘Paradijs op aarde‘ (reviewer Peter) met een gemiddelde score van een 9,8
  • Hotel Royam in Saly: ‘Een hele goede prijs-kwaliteit verhouding’ (reviewer Jessica). Review score: 9,3

Winterzon in Senegal - vliegveldGemakkelijk te bereiken

Nog een essentiële eigenschap van een winterzonbestemming: de bereikbaarheid. Want tja, Honolulu of Tahiti mogen dan leuk klinken, even een weekje op en neer wordt toch lastig. Hoe zit dat met de winterzon in Senegal? Een vlucht naar de hoofdstad Dakar is prima te doen (afstand: zo’n 6 uur). Met slechts 1 uur tijdsverschil in de wintertijd en geen visumplicht is een reis bovendien heerlijk simpel.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/gambia-winterzon/”]

Winterzon in Senegal - Safari

Safari in natuurpark La Somone (Beeld: Sylvia Blaauw)

All-inclusive + avontuur: het kan!

Houd je wel van die winterzon maar ben je stiekem niet van de strand-lig-marathons? Ook wat mij betreft heeft een beetje winterzonbestemming minstens een paar avontuurlijke attracties. Al was het alleen al omdat ik mijn jaloersmakende uploads voor die koukleumende achterblijvers graag afwissel met wat zonovergoten actiefoto’s.

Hoe zit dat in Senegal? Quad rijden, kanoën, kajakken, windsurfen, giraffen spotten, flamingo’s kijken, Dakar ontdekken: een trip naar de winterzon in Senegal blijkt allesbehalve eenzijdig. Check wat je resort te bieden heeft aan dagtrips en excursies. Zo houd je het lekker gemakkelijk en hoef je niet zelf op zoek naar de beste lokale guide.

Nog een praktische tip: gebruik je net zoals ik een Nikon voor die foto-uploads? Check hun app SnapBridge en laad de foto’s van je camera direct op je telefoon. Zo kunnen de achterblijvers zowat live met je meegenieten!

Ruil jij de koude wintermaanden in voor de winterzon in Senegal? Wij zijn benieuwd naar je reviews!

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door Neckermann Reizen