Onontdekte bestemmingen in Toscane

Redactie - 11 januari 2017

Onontdekte bestemmingen in Toscane

Redactie - 11 januari 2017

Toscane is schilderachtig mooi, met haar adembenemende landschappen en prachtige kustlijn. Dat vinden er meer, echt onontdekt kun je deze regio dan ook niet noemen. Toch zijn er nog wat onontdekte pareltjes in Toscane !
Wij hebben er 5 voor je gevonden.

 

Onontdekte bestemmingen in Toscane: Garfagnana

Psssst….. wil je weten wat ook wel ‘het best bewaarde geheim van Toscane’ wordt genoemd? Het is de streek Garfagnana, in het noorden van Toscane, tussen de Alpi Apuane en de Apennijnen. In dit bergachtige stukje Toscane geniet je van de rust, want het is nog niet door de massa ontdekt. Denk ruige bergen, ontelbaar veel kastanjebomen, flinke rotspartijen en overweldigende uitzichten. En als bonus: ontelbare kleine dorpjes en steden! De hoofdstad Castelnuovo di Garfagnana, Barga, Castiglione di Garfagnana en Vagli Sottowil je zeker niet missen.

Onontdekte bestemmingen in Toscane

Glooiende heuvels in Pistoia

In Pistoia vind je het authentieke Toscane: een mooi historisch centrum, inclusief pittoresk Piazza del Duomo. De oude gebouwen en smalle straatjes nemen je mee naar vroeger. Bovendien vind je net buiten de stad nog enkele pareltjes, zoals de Grotta Giusti, Pistoia Zoo en Villa Rospigliosi. Glooiende heuvels, idyllische vergezichten en uitgestrekte wijngaarden: Pistoia en omgeving is absoluut een bezoek waard.

Onontdekte bestemmingen in Toscane

Vergeten stukje Toscane: Mugello

De paar geluksvogels die de streek Mugello al hebben ontdekt, komen vooral voor de rijke geschiedenis van de streek. Die voel je als je door de smalle steegjes wandelt of proeft van de streekgerechten. Grote kans dat je zelfs nog oude ambachten als een natuursteenbewerkerij of een messenmakerij tegenkomt. Bezoek ook vooral de vele kleine historische plaatsjes, zoals Borgo San Lorenzo, Scarperia, Vicchio en Dicomano. Doet de naam Mugello een belletje rinkelen? Dat kan: de streek is internationaal bekend door het circuit van Mugello, waar de jaarlijkse MotoGP plaatsvindt en waar Ferrari zijn vaste testcircuit heeft.

Onontdekte bestemmingen in Toscane

Romantische vergezichten in Montescudaio

Op zoek naar romantiek? Rijd dan naar het prachtige Montescudaio. De vergezichten zullen de romanticus in je niet teleurstellen. Droom weg bij glooiend groen met daarachter de blauwe zee en uitgestrekte wijngaarden. Frankrijk staat bekend als wijnland nummer één is, maar Italië verdient deze titel net zo goed. Vanaf de uitkijktoren La Guardiola heb je het mooiste uitzicht op de omgeving van Montescudaio. Met een beetje geluk zie je vanaf de toren het noordelijke puntje van Corsica liggen.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/ontdekken/is-zuid-italie-het-nieuwe-ibiza/”] Onontdekte bestemmingen in Toscane

Kronkelende wegen vol cipressen

Denk je aan Toscane, dan is de kans groot dat er een mental picture van glooiende heuvels met cipressen opkomt. Deze kenmerkende bomen doen het bijzonder goed op vakantiekiekjes. De mooiste plek om een foto te maken van dit karakteristieke tafereeltje is aan het begin van de slingerende weg die van La Foce naar Radicofani voert. In het beroemde Toscaanse licht wordt dit er zeker een om in te lijsten!

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Toscane? Ken je meer onontdekte bestemmingen in Toscane die we niet hebben genoemd en wil je die delen met andere reizigers? Laat dan hieronder een reactie achter.