Nieuwjaarsduiken in Nederland: hier spring je op 1 januari 2018 het water in

Redactie - 27 november 2017

Nieuwjaarsduiken in Nederland: hier spring je op 1 januari 2018 het water in

Redactie - 27 november 2017

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie. In Scheveningen springen elk jaar zo’n tienduizend mensen het water in. Maar ook de rest van Nederland doet mee. Een greep uit de nieuwjaarsduiken in Nederland op 1 januari 2018!

nieuwjaarsduiken in Nederland - Scheveningen

Nieuwjaarsduik Scheveningen | Beeld: Unox.nl

Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Op het strand van Scheveningen verzamelen zich ter hoogte van het Kurhaus duizenden mensen in badkleding. Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goodybag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik.

Start 12:00 uur | Prijs 3 euro | Meer info op unox.nl

Bekijk de After Movie van vorig jaar:

Meer Unox-duiken

Er zijn in Nederland ongeveer 140 locaties waar Unox een duik organiseert, zoals Huizen, Hoek van Holland, Groningen en Hilvarenbeek bij Beekse Bergen. Bij alle officiële duiken ontvang je een Unox-muts én een kom erwtensoep.

Kijk op unox.nl voor alle locaties en tijden. 

nieuwjaarsduiken in Nederland - Egmond aan Zee

Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee

Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee

Misschien we de grootste Nieuwjaarsduik van Noord-Holland is die op het strand van Egmond aan Zee. De duik in Egmond is traditie sinds 1982 trekt jaarlijks ruim 2000 duikers en rond de 10.000 toeschouwers. De burgemeester geeft het startschot en er is een prijs voor de meest ludieke nieuwjaarsduiker.

Warming-up 13:30 | Start 14.00 | Meer info in het Facebook-event.

nieuwjaarsduiken in Nederland

Blote billen duik | Beeld: delta-natuur.nl

Blote billen duik

Duik je liever in je blootje het koude water in, dan zijn er ook plekken in Nederland waar je terecht kunt. Zo vindt in Zeeland ruim vijftien jaar een Nieuwjaarsduik op het naaktstrand van Vrouwenpolder plaats, gesponsord door Camping Oranjezon. Nieuwjaarsduikers verzamelen zich in strandpaviljoen ‘Aloha Beach’ en na afloop wacht een dampende erwtensoep.

Inschrijven hoeft niet, maar kan wel op de website van delta-natuur.nl.

Ken jij nog meer nieuwjaarsduiken in Nederland? Tip ze in de comments!